Roda zaterdag boekt derde overwinning op rij

(Foto: Daan Banning scoorde de prachtige 0-3 met een omhaal)

Argon – Roda 0-4

Na de overwinningen op Aalsmeer en Victoria, boekte Roda afgelopen zaterdag de derde overwinning op rij. Het ging vooraf aan de wedstrijd tegen Argon vooral over de trainer (die discriminerende uitlatingen had gedaan) en of spelers wel of niet zouden spelen, maar de mannen van Roda hielden hun koppie erbij en wonnen uiteindelijk overtuigend met 0-4.

Makkelijk ging het, zeker in de eerste helft, niet. Argon begon zelfs beter aan het duel en kreeg al na twee minuten een levensgrote kans. Het spel aan Roda-zijde bleef slordig en Roda mocht niet klagen toen het in de 28e minuut via een penalty van Nigel van Zelst op een 0-1 voorsprong kwam. Het spel kabbelde een beetje door, waarbij Roda wel kleine kansjes kreeg, maar waar volgens trainer Romp vooral bij ‘de laatste bal’ slordig werd gespeeld. In de rust benadrukte Romp dat de jongens zichzelf in problemen brachten. Er moest beter gespeeld worden en vooral de zijkanten moesten beter benut worden, zo vertelde hij het team.

Direct in de tweede helft werd een corner op maat van Gilbert Ilaria vanaf 2 meter net over het doel geschoten door Charif Esadik. De wedstrijd was nog zeker niet gespeeld en het Roda publiek voelde dat de 0-2 moest vallen om met drie punten uit Mijdrecht te kunnen vertrekken. In de 70e minuut was het raak. Nigel van Zelst, dit seizoen goed op schot, maakte zijn tweede van de middag en wat velen al hadden verwacht; toen brak er iets bij Argon. Via een prachtige omhaal van Daan Banning (73e minuut) kwam Roda op 0-3 en een paar minuten later maakte Freek van Belzen zelfs nog 0-4. Net als vorige week maakte Daan weer een zeer goede invalbeurt, wat ook trainer Romp opviel. “Daan viel sterk in, maakte een prachtige treffer en is duidelijk weer op de weg terug.” De 0-4 had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, maar zeker gezien ook de eerste helft, kon iedereen heel goed leven met de einduitslag.

Volgende week is er geen competitie en de week erop gaat Roda op bezoek bij het Amsterdamse WVHEDW (14.30), waartegen voor de winterstop nog 2 punten werden verloren. Maar dat was ook het geval tegen Victoria, dus hopelijk kunnen we over twee weken de vierde overwinning op rij noteren. Roda blijft meedoen om de bovenste plaatsen, maar net als het hele seizoen blijft alles zeer dicht bij elkaar staan.