Roda zaterdag boekt dik verdiende overwinning bij Aalsmeer

(Foto: Guido den Daas begon weer weer in de basis bron: Amsterdamsche voetbal)

Hattrick voor Nigel van Zelst

Na een gelijkspel en een nederlaag kon Roda afgelopen zaterdag gelukkig weer drie punten bijschrijven. Uit bij Aalsmeer, waar thuis nog van werd verloren, speelde Roda een prima partij. De 3-5 overwinning had veel hoger kunnen uitvallen, maar was dik en dik verdiend.

Zuivere hattrick
Aalsmeer startte goed en kwam al vroeg in de wedstrijd op 1-0. Een corner werd keihard binnengekopt. Gelukkig zat Roda niet bij de pakken neer en na een fraaie aanval over meerdere schijven scoorde spits Nigel van Zelst al snel de 1-1. Roda bleef goed voetballen. Trainer Romp: “Op het eerste kwartier na hebben we goed voetbal gespeeld. Doordat we weer gewoon de hele week lekker konden trainen, zie je dat de automatismen van voor de winterstop weer terugkomen. Ook met de blessures gaat het de goeie kant op. Guido (Den Daas) kon weer gewoon starten, Menno (Majolee) wordt steeds fitter en ook Tim van den Ham, al lang geblesseerd, kon weer minuten maken.”
Nigel van Zelst was de grote man, want met zijn 1-2 en 1-3, vlak voor rust, noteerde hij een zuivere hattrick. Roda ging dus de rust met een verdiende 1-3 voorsprong. In de tweede helft ging Roda verder waar het gebleven was. Direct na de pauze scoorde Gilbert de 1-4 en leek de wedstrijd beslist. Romp: “Na de 1-4 ontstond er zoveel ruimte, dat we zeker nog vier goals hadden kunnen maken. Juist door die ruimte en de tijd die onze spelers kregen, werd het zelfs moeilijk. Het leek alsof sommigen teveel tijd hadden, gingen nadenken en niet altijd de juiste keuzes maakten. Uit wederom een corner kwam Aalsmeer nog op 2-4 maar Roda kwam niet meer in de problemen. Vanuit de omschakeling maakte Menno Majolee de 2-5 en besliste daarmee de wedstrijd definitief. Via een fraai afstandschot maakte Aalsmeer nog de 3-5, maar de overwinning zat toen al in de tas.
Het blijft een vreemde competitie. Roda staat nu op een keurige vierde plaats, met slechts 3 punten achterstand op de koplopers. Maar als Roda zaterdag had verloren, hadden ze tiende gestaan. De voorsprong op de ‘veilige’ 11e plaats is nu 7 punten. Door zaterdag thuis te winnen tegen het onderaan staande Victoria, doet Roda derhalve goede zaken. Uit werd hier nog gelijk tegen gespeeld, dus een zekerheidje is het allerminst. Romp: “We hebben nog nooit gewonnen van Victoria, dus we zullen ze zeker niet onderschatten.”
Aanvang wedstrijd Roda’46 – Victoria is 15.00. We heten iedereen weer van harte welkom op het Burg. Buining Sportpark.