Roda zaterdag doet plicht tegen Victoria

Menno Majolee heeft zojuist de 1-0 gescoord

Geen topwedstrijd, wel 4-0

“Dit soort wedstrijden moet je ook winnen”, zei trainer Romp na de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Victoria. “Natuurlijk is het moeilijk voetballen tegen een ploeg die ver inzakt en over het hele veld meeloopt, maar het voetbal was niet goed vandaag. Positief is dat we in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, nu wel gewoon drie punten pakten.”

Roda had het zoals gezegd moeilijk tegen de gasten uit Loosdrecht. Uit werden hier nog twee dure punten verspeeld, maar zo ver kwam het zaterdag gelukkig niet. Vooral aan de bal (Victoria speelde vooral op de verdediging) had Roda het moeilijk. Het spel was te traag, de passing was slordig en men had moeite om het spel snel te verplaatsen. Toch was het in de 28e minuut Menno Majolee, die zichzelf mooi vrij speelde en de bal iets buiten de zestien prachtig achter de doelman schoot: 1-0. Een mooie opsteker, want heel veel uitgespeelde kansen kreeg Roda niet.

Rust

Zo’n tien minuten na rust lijkt Roda via een snelle omschakeling op 2-0 te komen, maar hoewel de grensrechter niet vlagt, keurt de scheidsrechter de goal tot verbazing van velen af wegens buitenspel. Tien minuutjes later is het wel raak. Nigel van Zelst, de laatste weken vaker doeltreffend, rondt een voorzet van de ingevallen Daan Banning keurig af en noteert de 2-0. Hoewel keeper Bas van den Hoek nog een fraaie redding heeft in de 78e minuut komt Roda eigenlijk niet meer in de problemen. In de 83e minuut wordt de goed invallende Daan Banning gevloerd in de zestien. Nigel noteert door de penalty feilloos in te schieten zijn tweede van de middag: 3-0. In de laatste minuut zorgt Jesper van Dalen nog voor de 4-0. Victoria eindigt de wedstrijd met tien man na een rode kaart, maar die is slechts voor de statistieken.

Door het gelijke spel van koploper ARC staat Roda op 1 punt. Zowel DHSC als AFC moeten echter nog een wedstrijd inhalen en hebben 3 verliespunten minder dan wij. Dit betekent voorlopig een keurige vierde plaats. Volgende week de uitwedstrijd bij Argon. Aanvang: 14.30.