RODA zet stijgende lijn door

Afgelopen zaterdag maakten subtoppers RODA '46 en Montfoort S.V. er op het Burgemeester Albert Frederik Hendrik Buiningpark een aantrekkelijke wedstrijd van. RODA '46 was op alle vlakken beter wat na een 4-1 ruststand resulteerde in een zeer verdiende 6-2 overwinning. Na 2 gelijke spelen en 3 overwinningen is hiermee de toon gezet voor het slot van de competitie.

RODA herbergt een vracht aan talent. Dat maakt het voor elke tegenstander een moeilijk te bespelen tegenstander. Want waar moet je tegen RODA al je verdedigende kwaliteiten op in zetten?  Berry Powel? De oud topscoorder van de Eerste Divisie, wat toen overigens nog Jupilerleague genoemd werd?  Of probeer je Tristan Wallet, de huidige topscoorder van RODA  ’46, af te stoppen?  Of toch maar focussen op Jasper van Dijk die vrijwel altijd wel een doelpuntje mee pikt? Of dubbele dekking op Mano Bakkenes de gevaarlijke en altijd dreigende rechterspits? En moet je je eigen spitsen nu opofferen aan Quinten Riphagen die vorige week de winnende treffer binnen knikte of aan Roben Schenk, de opstomende vleugelverdediger, die ook regelmatig goed is voor een doelpunt ?

Montfoort wist het niet en was bovendien één naam vergeten: Nassim Barkoki! Nassim (zie foto) pikt al het hele seizoen z’n doelpuntjes mee. Maar zaterdag had hij het helemaal op z’n heupen. Al na 10 minuten schoot Nassim zijn eerste doelpunt in de korte hoek. Montfoort stribbelde nog een beetje tegen en maakte een paar minuten later de gelijkmaker. Maar Nassim maakte aan alle illusies van Montfoort een einde en prikte in de 17e minuut de 2-1 in de verre hoek. Nog voor het half uur verstreken was bracht Tristan Wallet de 3e RODA goal op het scorebord. En nadat Barkoki vlak voor rust onderuit wordt gehaald in het 16 meter gebied mocht de uitblinker van de dag zelf de strafschop, en dus 4-1,  binnen schieten.

De 2e helft bleek een formaliteit. RODA verzuimde om Montfoort met grote cijfers naar huis te sturen. Nassim Barkoki bekroonde zijn verkiezing tot “man of the match” met zijn 4e goal. En Montfoort wist door een onoplettendheid aan RODA kant nog een keer te scoren. Berry Powel sloot deze voor RODA prima dag af met een mooie goal na een voor hem kenmerkende individuele actie.

Met nog 3 wedstrijden te gaan staat RODA op een verdiende 5e plaats. Ook in deze wedstrijd heeft RODA aangetoond dat ze zichzelf,  gedurende de loop van het seizoen, te kort heeft gedaan. Het team heeft ongekend veel potentie. Maar verliest zichzelf soms iets te veel in gemakzucht en frivoliteiten. Als de RODA mannen zichzelf, naast het vermaken van het publiek, ook nog iets meer degelijkheid en zakelijkheid toestaan dan gaat het RODA publiek de komende jaren nog heel veel plezier beleven aan dit team.