RODA'46 1 pakt in slotfase punt

RODA'46 1 speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijkt tegen DVVA.

RODA had een moeizame start. De bezoekers uit Amsterdam bleken een volwassen en prima spelende ploeg te hebben.

In de 55e minuut kwam DVVA volkomen terecht op voorsprong (0-1). Kennelijk was dit het moment voor de RODA spelers om de schroom van zich af te gooien. De Leusdenaren begonnen meer vanuit hun eigen kwaliteit en mogelijkheden te voetballen waardoor de wedstrijd begon te kantelen.

Vooral de invallers Enzo Borgstijn en Junior ten Hoor brachten nieuw elan binnen de lijnen waar DVVA geen antwoord op wist. In de 85e minuut was het Borgstijn die met een subtiele steekpass Freek van Wijk in scoringspositie bracht. Van Wijk stiftte de bal over de DVVA keeper in de verre hoek (1-1).

In de laatste minuten van de wedstrijd leek RODA zelfs met de winst aan de haal te gaan. Vanaf rechts leverde Junior ten Hoor een prachtige voorzet af. De bal rolde tergend langzaam voor het open doel langs maar de inkomende RODA spelers kwamen net een teenlengte te kort om de bal in het lege doel te prikken.

Uiteindelijk bleef het 1-1 waar RODA gezien de eerste 70 minuten meer dan tevreden mee moet zijn. Echter het laatste kwartier van de wedstrijd zal de meeste spelers en toeschouwers bij zijn gebleven. In die fase was het vooral RODA die aanspraak maakte op de overwinning.