RODA'46 1 speelt gelijk tegen koploper

RODA'46 1 speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen koploper BFC. Na afloop leverde dit gemengde gevoelens op bij spelers en toeschouwers. Enerzijds is een gelijkspel tegen de koploper een prima resultaat. Anderzijds was het krachtsverschil tussen beide teams minimaal en was een overwinning voor RODA'46 een zeer redelijk scenario geweest. Vooral omdat RODA'46 aanvaller Enzo Borgstijn in de laatste paar minuten van de wedstrijd nog een mooi uitgespeelde kans kreeg maar zijn prima inzet helaas gestopt zag door de BFC goalie.

In de eerste helft was RODA'46 dichtbij de openingstreffer toen Stefan van Ginkel van dichtbij de bal hard tegen de onderkant van de lat kopte.

Daar stonden enkele gevaarlijke mogelijkheden van BFC tegenover. Vooral via de linkerkant kwamen de Bussemers enkele keren gevaarlijk voor het doel van de RODA'46 keeper Joshua van den Berkt.

Zo ook vlak na rust toen een perfect aangesneden voorzet van de linkerspits precies op het hoofd van de centrale aanvaller belandde. Die liet dit kansje natuurlijk niet onbenut en tekende 1-0 aan.

RODA'46 ging niet bij de pakken neer zetten en voerde de druk op de BFC defensie op. Met man en macht probeerden de BFC verdedigers het onheil te voorkomen maar toen Julian Koning in het 16-meter gebied werd aangespeeld en weg probeerde te draaien werd Koning door een BFC verdediger onreglementair neergehaald. De terecht toegekende strafschop werd door Omar Touhami onberispelijk binnengeschoten (1-1).

Daarna was het RODA'46 dat kansen rook. De prima ingevallen verse krachten Enzo Borgstijn, Jay Taribuka en Stijn Dijkstra zetten BFC steeds meer onder druk. Helaas leverde dit alleen kansen maar geen goals op.

BFC kreeg in de eindfase ook nog een mooie kans op de overwinning. Een prima ingeschoten bal werd echter door de goed leidende scheidsman terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Met 4 punten uit 3 wedstrijden doet RODA prima mee in de 1e klasse B. De koplopers staan binnen bereik met maar 3 punten meer dan de Leusdenaren. Maar vooral belangrijk is dat de Leusdenaren een prima opgaande lijn te pakken hebben waarin wekelijks beter voetbal op de mat wordt gelegd.