RODA'46 1 wint met 5-1

LEUSDEN - RODA'46 1 won afgelopen zaterdag met 5-1 van Woudenberg. Na het verlies in de 1e wedstrijd van het seizoen tegen Aalsmeer had RODA'46 wat recht te zetten. Woudenberg werd het slachtoffer van de dadendrang van de roodzwarten.

Woudenberg creëerde een optisch veldoverwicht door meer in balbezit te zijn dan RODA. RODA daarentegen was dodelijk in de momenten dat het team in balbezit was. Na wat aftastende bewegingen in de eerste 20 minuten van de wedstrijd was het RODA die binnen 10 minuten 3x scoorde. Julian Koning opende de score. Enkele minuten later was het Fabio Hendriksen die 2-0 maakte. En weer enkele minuten later was het Julian Koning die 3-0 scoorde.

Vlak na rust had Woudenberg een korte opleving en scoorde 3-1. Daarna was Julian Koning in de 60e minuut en Freek van Wijk in de 65e minuut  die de stand uitbouwden naar 4-1 en 5-1.

RODA had volop kansen om de middag nog wat zonniger te maken maar de Woudenberger defensie en keeper wilden van geen wijken weten. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd maakten de RODA talenten Jay Taribuka, Junior ten Hoor, Enzo Borgstijn en Sander van den Boogaard  hun opwachting in de hoofdmacht. Dat leverde nieuwe energie, een paar prachtige kansen maar helaas geen doelpunten meer op.

Volgende week gaat RODA'46 1 op bezoek bij BFC in Bussum. De promovendus is het seizoen prima begonnen met twee overwinningen en staat daarmee op de eerste plaats. Bij winst volgende week kan RODA op gelijke hoogte komen.