Roda'46 boekt ruime overwinning op BOL

Roda boekt ruime overwinning op BOL
6-1, drie goals Van Zelst

Vorig jaar kreeg het Roda-publiek in de thuiswedstrijd tegen BOL maar liefst 7 goals te zien. In de afsluitende wedstrijd van afgelopen seizoen werd het 4-3 voor de thuisploeg. Deze zaterdag wéér 7 goals. Maar met maar liefst 6-1 was de overwinning zeer overtuigend!

Roda begon overtuigend aan de wedstrijd en drong BOL direct terug. Waar Roda het meeste balbezit had, moest BOL zich beperken tot enkele counters. In de zestiende minuut was het raak. Met een strakke bal liet Nigel van Zelst de keeper van BOL kansloos: 1-0 voor Roda. In plaats van rustig aan te doen, ging Roda op zoek naar meer. BOL verdedigde met man en macht en Roda leek even moeite te hebben om door te drukken. BOL kwam er sporadisch via de counter uit, maar profiteerde vlak voor rust optimaal van een misverstand in de Roda verdediging, zodat met 1-1 de rust werd bereikt.
Een domper voor de mannen van Dick Kooijman…
De tweede helft werd genieten voor de Roda supporters. Al snel na rust was het Jonas die 2-1 aantekende. De strijd was eigenlijk direct beslist. Met vlotte aanvallen werd het doel van BOL bestookt en wat in de eerste helft niet lukte, lukte nu wel: scoren!
In de 62e minuut was het Nigel met zijn tweede van de wedstrijd, een klein kwartier later maakte Quentin Oliekan de 4-1. Vlak voor tijd maakte Rida zelfs 5-1, maar het slotakkoord was wederom voor spits Nigel van Zelst. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte hij zijn derde doelpunt van de dag en zette de eindstand op 6-1. Een mooie opsteker voor de lastige uitwedstrijd bij Huizen komende zaterdag. Omdat koploper WV-HEDW verrassend verloor bij Breukelen is het verschil teruggebracht naar 4 punten. Maar voor de koploper op bezoek komt, wacht eerst zoals gezegd de zware uitwedstrijd bij nummer 4 Huizen. Thuis was het vooral aan keeper Daan te danken dat het 0-0 bleef, dus we zijn gewaarschuwd….
Zaterdag 1 februari: Huizen – Roda’46. Aanvang 14.30 uur.