Roda'46 – BOL 4-3: Op naar de nacompetitie

(Maker van 2 doelpunten Menno Majolee)

Op naar de nacompetitie!
Roda wint laatste thuiswedstrijd van BOL met 4-3

Roda zaterdag heeft de laatste competitiewedstrijd tegen het sterke BOL winnend afgesloten en eindigt uiteindelijke als 8e in de sterke 1e klasse-A. Hoewel er vooral verdedigend nog wel wat mis ging, zagen de vele toeschouwers vooral een attractieve wedstrijd met veel doelpunten.

In principe stond er voor Roda’46 weinig meer op het spel en zou je kunnen verwachten dat ze met het oog op de nacompetitie rustig aan zouden doen. Hoewel trainer Romp wel rekening hield met spelers die ‘op scherp’ stonden, wilde de thuisploeg duidelijk het publiek een goede wedstrijd voorschotelen. En dat lukte! Zowel de neutrale toeschouwer als uiteraard het Roda-publiek (waaronder veel jeugdleden) zagen een spannende wedstrijd met veel goals.
Hoewel Roda aardig startte, was er in de 7e minuut opeens sprake van onoplettendheid achterin en stond het al snel 0-1 door de gevaarlijke BOL-spits Sietse Brandsma. Roda zat niet bij de pakken neer, zocht meer de aanval en in de 14e minuut was het de sterk spelende Menno Majolee die de 1-1 op het bord bracht. Roda ging direct op jacht naar de 2-1 en kreeg via Jesper van Dalen en Nigel van Zelst kansen op de voorsprong. Het was echter wederom Majolee die met een fraaie solo in de 32e minuut de 2-1 liet aantekenen. Weer was er een onoplettendheid achterin en via een penalty kwam BOL al voor rust op 2-2.
In de pauze bleek dat BOL bij winst nog kans op de derde periodetitel had, maar dit was niet echt zichtbaar in het veld. Roda ging door waar het gebleven was en zocht veelvuldig de aanval. Na enkele kansen in de openingsfase was het in de 53e minuut raak: via een assist van Menno, kon Nigel de 3-2 maken. Vijf minuten later: wederom een prima assist van Menno en Jesper van Dalen kan bij de tweede paal de 4-2 binnenkoppen. BOL leek nog terug te komen, maar de 4-3 werd afgekeurd. In de laatste minuut scoorden de gasten toch nog de 4-3, maar dit was te laat om Roda nog in de problemen te brengen. Aanvallend zag het er bij de thuisploeg prima uit, maar drie tegengoals was wat teveel van het goede. Zeker straks in de nacompetitie, waarin we sterke hoofdklassers tegenkomen, zullen foutjes nog sneller afgestraft worden.
Toch genoot het publiek niet alleen van het mooie weer en de goede sfeer langs de lijn, maar ook van het aanvallende voetbal van Zaterdag 1.
Hopelijk kunnen ze dit een goed vervolg geven in de nacompetitie. Roda begint aanstaande zaterdag uit bij CSW Apeldoorn (aanvang: 15.00 uur) en speelt bij winst een week later wederom uit (winnaar Sliedrecht – Honselerdijk). Mocht ook die wedstrijd worden gewonnen, dan volgt op 15 juni een finale op neutraal terrein.