Roda'46 JO23-3 kampioen


Jongens Onder 23-3 van Roda'46 kampioen na spannend slot competitie

De jongens onder 23-3 van voetbalvereniging Roda’46 zijn -zonder zelf in actie te komen- woensdag kampioen geworden. Concurrent VVZ won het inhaalduel van Hoogland (1-7), maar kwam uiteindelijk op doelsaldo tekort tegen de Leusdenaren.

Voor Roda was het na zaterdag een paar dagen nagelbijten, hoewel het feestende team al wel een voorschotje op de titel nam. De Leusdenaren rekenden zelf moeizaam af met Hoogland (8-4) en moesten vervolgens in de wachtkamer plaatsnemen. Het resultaat van VVZ uit Soest tegen hetzelfde Hoogland zou uiteindelijk bepalend zijn voor de titel.

Roda miste anderhalve week geleden een uitgelezen kans om het duel met VVZ zelf te beslissen. In Soest kwam Roda met 1-3 aan de leiding en was het virtueel kampioen. In de tweede helft ging het echter helemaal mis met de Leusdense formatie die uiteindelijk met 4-3 in het zand beet. De strijd om de titel was daarna nog steeds helemaal open.

Op eigen veld bewezen de Leusdenaren zich afgelopen zaterdag  tegen Hoogland een goede dienst door acht treffers aan het totaal toe te voegen. Daar stonden echter vier tegendoelpunten tegenover.

Bovendien verliep de wedstrijd allerminst gemakkelijk. Na een 1-0 voorsprong door Birre Amersfoort nam het zwakkere Hoogland brutaal het initiatief over: 1-2. Bij 4-2 leek Roda -door doelpunten van opnieuw Birre Amersfoort, Matthijs Refsgaard en Bart Schimmel- weer orde op zaken te hebben gesteld, maar bij 4-3 werd het toch weer spannend.

Birre Amersfoort, die met een hattrick meer dan gemiddeld bijdroeg aan de Leusdense zege, zorgde weer voor lucht bij 5-3. Via 6-3 (Daniël Schoen), 6-4 en 7-4 (Bart Schimmel) liep Roda’46 toch nog uit naar een royale overwinning. Matthijs Refsgaard nam daarbij de achtste en laatste Leusdense treffer voor zijn rekening: 8-4.

(Foto: Bep Groenendijk)