Roda'46 pakt een belangrijk punt

(foto: Doelpuntenmaker Jesper van Dalen)

Roda pakt een belangrijk punt
Roda’46 – Breukelen 1-1

Net als in de uitwedstrijd deelden Roda’46 en Breukelen de punten met een gelijkspel: 1-1. Hoewel Roda wederom niet wist te winnen, zagen de supporters wel een strijdlustig Roda, dat bovendien een groot deel van de wedstrijd prima speelde.

Roda begon de wedstrijd in de wetenschap dat er nog wel enkele puntjes gehaald moeten worden om zich definitief veilig te spelen. Breukelen, 2 punten achter op de ranglijst, was hiertoe op papier een goede tegenstander. Na enkele mindere resultaten werd het, ook met het oog op de nacompetitie, hoog tijd om weer iets van de flow terug te zien, waaraan we de eerste seizoenshelft een beetje aan gewend waren geraakt. Roda startte goed met veel balbezit en probeerde duidelijk het initiatief naar zich toe te trekken. Bij vlagen zagen we weer waar ons eerste elftal toe in staat is, als iedereen zijn mannetje staat. Hoewel Roda een overwicht heeft en Breukelen op een kopbal na eigenlijk niet gevaarlijk wordt, leidt dit niet tot grote kansen. Wel voert iedereen zijn taak uit en speelt Roda (vaak tot de zestien) goed voetbal. Met 0-0 wordt de rust bereikt..
In de tweede helft gaat Roda op zoek naar de openingstreffer en die komt er in de 51e minuut. Zoals vaker dit seizoen is het Jesper van Dalen die met een fraai schot van buiten de zestien de 1-0 op het bord zet. Maar dan gooit het weer roet in het eten. Op het moment dat de zon opeens verdwijnt en er vanuit het niets een sneeuwbui over het veld raast, scoort Breukelen de gelijkmaker. 1-1 met nog zo’n 25 minuten te spelen. Roda lijkt wat geschrokken van de gelijkmaker en Breukelen zet juist een tandje bij. Waar Roda een uur lang het overwicht had, is het nu Breukelen dat steeds meer van zich afbijt. Gelukkig blijft het bij die ene goal en eindigt de wedstrijd in 1-1. Natuurlijk hadden we liever drie punten bijgeschreven, maar we hebben vandaag wel weer een Zaterdag 1 gezien, dat wilde voetballen en wilde strijden. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het zowel onderin als bovenin spannend. Roda bezet de 6e plaats, maar het verschil met plek 12 is slechts 8 punten. Met nog vier wedstrijden is er nog vrijwel niets beslist. Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper AFC uit Amsterdam. Aanvang: 14.45 uur.