Roda'46 verliest bij koploper WV-HEDW

geflatteerde 5-2

Hoewel de uitslag (5-2 nederlaag) anders doet vermoeden, speelde Roda afgelopen zaterdag lange tijd beter dan tegenstander WV-HEDW. Maar helaas, de doelpunten tellen, dus na de overwinning op Monnickendam vorige week, keerde Roda huiswaarts zonder punten.

De eerste helft verliep enerverend. Al na 4 minuten scoorde de thuisploeg en toen het in de 19e minuut zelfs al 2-0 werd, leek Roda een moeilijke middag te krijgen. De ploeg van trainer Kooijman richtte zich echter op en nam de regie over. Dit leidde in de 25e minuut tot de aansluitingstreffer van Tristan Wallet. Een corner van Jonathan werd niet goed verwerkt door de keeper en Tristan kon binnenkoppen. Roda voetbalde nu op de helft van WV-HEDW en kreeg ook goeie kansen via wederom Tristan en Rida. De beloning volgde op slag van rust toen Rida de verdiende 2-2 kon aantekenen. Een mooie opsteker vlak voor rust!
In de tweede helft ging Roda door waar het gebleven was en eigenlijk was het wachten op de 2-3. Maar zoals zo vaak, als je hem zelf niet maakt…. In de 65e minuut kwam de linksachter naar voren en schoot de bal van grote afstand in de touwen. Een prachtige goal, maar deze kwam wel letterlijk uit de lucht vallen. Een dreun voor Roda, die nog erger werd toen Mitchel van der Veer een paar minuten later zijn tweede gele kaart kreeg en Roda met 10 man verder moest. In de 77e en 88e minuut wist WV-HEDW nogmaals te scoren zodat de eindstand 5-2 werd. Niet nodig, maar daar heb je weinig aan. Ook bij WV-HEDW was de blijdschap niet optimaal. Scherpenzeel bleek namelijk op doelsaldo de eerste periodetitel voor hun neus te hebben weggekaapt.
Door de nederlaag staat Roda Zaterdag nu op de 7e plaats met 11 punten.
Zaterdag 16 november wacht de bekerwedstrijd uit bij Schagen United. De week erop (23 november) speelt Roda thuis tegen Zwaluwen ’30.