Roda'46 verliest met 1-3 van Breukelen

Onnodige nederlaag

De eerste helft begon Roda nog heel aardig, was het ook de betere ploeg, maar in de tweede helft daalde het niveau. Ondanks een 1-0 voorsprong kwam Breukelen in de tweede helft terug en besliste het duel vlak voor tijd: 1-3.

Roda begon sterk, het veldspel was vrij aardig, maar tot veel grote kansen leidde dit niet. Breukelen werd echter ook niet gevaarlijk waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten. Waar de toeschouwers hoopten dat Roda op dezelfde voet verder ging en op voorsprong zou komen, begon Roda de tweede helft beduidend minder goed. Vooral in de laatste fase was het spel onzuiver en onrustig. Hoewel Breukelen steeds beter in de wedstrijd kwam, was het toch Roda dat op voorsprong kwam. In de 59e minuut verraste Rida Najib de keeper met een vrije trap in de korte hoek. Breukelen zette nog een tandje bij. Trainer Kooijman: “Zij lieten meer dan wij zien dat ze echt wilde winnen. Hoewel het voetballend geen superploeg is, hebben ze ook wat meer ervaring. Deze factoren maakten vooral het verschil.” Tien minuten na de 1-0 kwam Breukelen dan ook op gelijke hoogte via een kopbal. In deze fase werd Breukelen steeds gevaarlijker, vooral uit ingooien en corners. Omdat Roda voorin weinig potten kon breken, en Breukelen aandrong, werd het dan ook 1-2 in de 75e minuut. Roda werd zeker niet overklast, kreeg bij 1-2 ook nog een grote kans, maar kwam te weinig gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Breukelen deed dat in blessuretijd nog wel een keer en scoorde de beslissende 1-3. Waar Roda vorige week nog voor een stuntje zorgde met de 0-1 overwinning bij Scherpenzeel, stond het deze zaterdag met lege handen. Hierdoor zakt het ook op de ranglijst naar plek 5. Huizen, dat net als de week ervoor won, staat nu als enige ongeslagen ploeg bovenaan met een voorsprong van 5 punten op Roda.
Aanstaande dinsdag moet Roda alweer aantreden voor de Beker. Om 20.30 is TOV de tegenstander. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Argon op het programma. Aanvang: 14.30.