Roda'46 verslaat koploper WV-HEDW

Zwaarbevochten zege op koploper
Roda verslaat WV-HEDW met 2-1

Afgelopen zaterdag stond de topper in de eerste klasse op het programma tussen Roda’46 en het Amsterdamse WV-HEDW. Vooraf had de Leusdense brigade van trainer Kooijman 6 punten achterstand, dus eigenlijk mocht er niet verloren worden…

Kooijman: “We wisten dat WV-HEDW een ervaren ploeg is, die vaak snel scoort. Dat wilden we natuurlijk voorkomen door scherp te verdedigen en hoog druk te zetten. In de eerste helft hadden de gasten wel een overwicht en kregen ze ook wel de beste kansen, maar het was niet zo dat we de ene na de andere grote kans tegen kregen. Vooral hun nummer 7 was gevaarlijk met harde schoten.” Aan de andere kant kreeg ook Roda enkele kansjes. Eén minuut voor rust kwam Roda zelfs op voorsprong. Quentin reageerde attent op een doorgeschoten bal, gaf een goede voorzet en vanuit een moeilijke hoek maakte Tristan Wallet de 1-0. Met direct hierna nog een kans leek het zelfs 2-0 te worden, maar dat was teveel van het goede geweest. Rust: 1-0.
In de tweede helft startte Roda sterk, maar WV-HEDW kreeg ook in de tweede helft steeds meer de overhand. Gelukkig hebben we Daan Broere op de goal. Ook zaterdag keepte hij weer een puike wedstrijd. Een kwartier voor tijd wisselde Kooijman twee keer. Pim kwam erin voor Oscar en Daan verving Rida. Nog even volhouden en Roda kon een zwaarbevochten driepunter bijtekenen. In de 84e minuut leek het toch mis te gaan. Een vrije trap van de gasten werd tot corner verwerkt en uit die corner werd van dichtbij de 1-1 binnengekopt. Een domper voor Roda, maar gezien het wedstrijdbeeld niet onverdiend. Toch kwam er nog een toetje: de ‘bijna wissel van Tristan’… Gilbert stond klaar om in te vallen voor Tristan, maar bleek zijn scheenbeschermers niet op orde te hebben. Vanaf de Amsterdamse bank werd de scheids gevraagd om door te spelen. WV-HEDW wilde duidelijk de genadeklap uitdelen. Maar het liep anders. Tristan, die nog even door moest, stoomde plots op, gaf een strakke voorzet en een verdediger van de gasten werkte de bal in eigen doel. 2-1 in de laatste minuut! Ontlading alom, wat provocaties en irritaties over en weer, maar een hele welkome driepunter. De serie (Roda verloor op 9 november voor het laatst bij WV-HEDW) zonder nederlagen gaat door en Roda nadert de koploper nu op 3 punten. Ook staan we nog bovenaan in de tweede periode, die nog twee wedstrijden telt. Om te beginnen volgende week in de uitwedstrijd bij FC De Bilt, een laagvlieger, maar traditioneel een lastige tegenstander voor Roda. Trainer Kooijman bekijkt het dan ook van week tot week. “Zowel op de ranglijst als in de periode staan we er goed voor, maar we zullen elke week 100% moeten geven om mee te blijven doen!”