Roda'46 wint uit bij ongeslagen koploper

Nigel van Zelst velt Scherpenzeel: 0-1

Na de ongelukkige slotfase thuis tegen De Bilt, waarbij Roda niet alleen 2 punten verspeelde, maar ook Viggo Koeleman (zware blessure) en keeper Daan Broere (rood) verloor, moesten de rood-zwarten op bezoek naar Scherpenzeel.

Scherpenzeel was nog ongeslagen en scoorde er tot dusver ook aardig op los. Trainer Dick Kooijman had zijn opstelling dan ook wat aangepast voor deze zware uitwedstrijd. In een 5-3-2- opstelling was de opdracht om compacter te spelen, weinig kansen weg te geven en te profiteren van de ruimtes die er zouden komen. “Het plan werkte uitstekend”, vertelde trainer Kooijman na de wedstrijd. “Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben dat je vlak voor tijd scoort, maar even daarvoor hadden we ook al een grote kans gehad. Maar wat vooral positief was, is dat Scherpenzeel eigenlijk maar zelden gevaarlijk werd.”
Hoewel Scherpenzeel in de eerste helft wat meer balbezit had, kwamen ze maar weinig gevaarlijk voor het doel van tweede keeper Bas van den Hoek. Een aardige kopbal werd in de eerste helft goed gepareerd door de keeper. Het was eigenlijk de enige grote kans voor de thuisploeg.
Ook in de tweede helft waren de kansen aan beide kanten schaars. In de 72e minuut verlaat Tristan het veld voor Denilson. Vijf minuten voor tijd krijgt Roda al een aardige kans op de 0-1 maar in de 87e minuut is het wél raak. Jasper van Dijk bedient Nigel van Zelst en de goalgetter bewijst opnieuw zijn waarde. Met een geplaatste kopbal scoort hij 0-1 met nog een paar minuten op de klok. Van vorige week weten we hoeveel er in de laatste minuten nog mis kan gaan, maar verder dan een vrije trap (naast) komt Scherpenzeel niet. Het was niet de mooiste wedstrijd, een gelijkspel had ook gekund, maar op de 0-1 valt ook weinig af te dingen. Een prachtig resultaat voor Roda, zeker na de teleurstelling van vorige week. De overwinning betekent dat Roda is opgestoomd naar de derde plaats, op 2 punten van de nieuwe koploper Huizen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Breukelen. Aanvang 15.00 uur. Vorig seizoen werd twee keer gelijk gespeeld tegen deze tegenstander. Ook op de ranglijst doen de ploegen weinig voor elkaar onder. Breukelen heeft slechts 1 puntje minder dan Roda. Kortom, het belooft weer spannend te worden…