Roda'46 Zat 2 niet opgewassen tegen Odin'59 2

Man of the Match: Jordi Vreekamp

Na de overwinning vorige week heeft Roda46 2 weer wat lucht, zeker met de wedstrijd van vandaag voor de boeg. Odin 59 2 staat op de tweede plaats op de ranglijst en is dus een geduchte tegenstander voor vandaag, van deze ploeg winnen zal lastig worden. De lijst met blessures is weer groter geworden, naast Wesley zijn nu ook Koen en Mo niet inzetbaar. Dion kan wel weer spelen, maar zal nog geen hele wedstrijd vol kunnen maken. Op donderdagavond kwamen we niet verder dan 13 spelers, en daar zaten Marco Settels en Jordi Vreekamp van het 4e elftal al bij. Maar gelukkig werd op vrijdag bekend gemaakt dat Stefan en Stef van 1 bij ons zouden aansluiten, en Cedric stond al op onze lijst. Jaap de Greef is weer hersteld van zijn gebroken kaak, en gaat bij ons het doel verdedigen. Zo heb je nog maar 13 spelers, en dan ineens toch 15. Toch wel goed dat Stef en Stefan graag bij ons mee willen doen, en dat Willem daar ook in mee denkt, top Willem (Toch wel jammer dat je ons gaat verlaten).

Vandaag dus Jaap op de goal, Brett, Stef, Stefan, en Levi in de verdediging, Rick, Igor, en Bas B op het middenveld. De voorhoede Thijmen, Cas, en uiteindelijk Dion in de basis omdat Cedric zich niet liet zien. Dus uiteindelijk weer 14 man voor de wedstrijd van vandaag. Bas vond de warming up allemaal wat gezapig, en geeft voor de wedstrijd ook aan dat je zo niet gaat winnen. Het moet scherper en veel fanatieker in de warming up. Maar ondanks dat begint Roda toch goed aan de wedstrijd, en krijgt een paar kleine kansjes door goed voetbal. Bas Berghuizen krijgt een grote kans, maar de inzet was te zacht en de keeper kan de bal pakken. Odin die wat rustig aan leek te beginnen, gaat iets anders de wedstrijd vervolgen, en Roda krijgt het wat moeilijker op het middenveld. De nr 10 van Odin kwam veel aan de bal, en was moeilijk af te stoppen. Dan in de 18e minuut gaat het ook mis, waar de bal het weiland in had gemoeten, wilde Stefan het voetballend oplossen. In de kluts blijft de bal voor Odin, en wordt de zestien ingebracht, en de bal wordt in de goal geschoten 0-1. Odin veroverd de bal, en in de omschakeling wordt de nr 9 bereikt. Een grote sterke spits die ook nog eens behoorlijk snel was, schiet de bal verwoestend in de rechter bovenhoek. Dit was een prachtige goal, en het staat al 0-2.

Roda kan maar geen grip krijgen op de wedstrijd, en moet alleen maar verdedigen en wegwerken. Nog voor rust wordt de bal veroverd door Odin, en weer een snelle omschakeling brengt de nr 10 in vrije schietkans en de 0-3 wordt fraai binnen geschoten. In de rust wordt Stefan vervangen door Jordi Vreekamp, en Marco Settels komt voor Dion. Vlak na rust heeft Roda weer een grote kans om op 1-3 te komen, Jordi geeft een mooie pass op Bas maar weet het net niet te vinden. Na 10 minuten in de 2e helft moet Brett eraf, hij kreeg wat last van zijn hamstring en kon niet verder. Luuk komt erin en gaat centraal spelen, Rick ging meer als rechtsback spelen, en Stef op het middenveld. Één op één achterin, meer risico om nog iets te forceren, maar Odin bleef de bovenliggende partij en Roda kon daar eigenlijk niets tegenover zetten. Jordi Vreekamp die de tweede helft erin was gekomen, speelde een prima helft. Hij zou zeker op dit niveau meekunnen met zijn ervaring, straalt rust uit, en voetbalt zich heel makkelijk uit lastige situaties. Contractbespreking volgt nog wel Jordi. Roda blijft nog wel knokken, maar moet helaas nog 2 tegentreffers incasseren. Mannen vandaag hebben wij de beste ploeg uit de competitie gehad denk ik, en het is geen schande dat je hiervan verliest. Dan zou iedereen boven zijn kunnen moeten spelen, en zal het ook allemaal een beetje mee moeten zitten. Wat ik wel heel erg jammer vindt, is dat Cedric voor de 2e keer dit seizoen het team van 2 in de steek laat, we hadden hem vandaag goed kunnen gebruiken. Stef en Stefan bedankt dat jullie de mannen van 2 uit de brand hebben geholpen, top.

Mannen geniet maar even van de korte pauze die we hebben, en allemaal fijne feestdagen, en in het nieuwe jaar gaan we weer vol aan de bak. We openen tegen DOVO uit, dus laten we ons goed voorbereiden op deze wedstrijd.

Ondanks dat hij maar 1 helft heeft gespeeld, waren Jakob en ik het eens dat Jordi Man of the Match was.