Roda'46 Zat in blessuretijd onderuit bij Sliedrecht

Toen Cedric Sangwa in de laatste minuut van de officiële speeltijd van de wedstrijd Sliedrecht – Roda’46 Zat1 uit een strafschop de 3-3 binnenschoot leken de bezoekers uit Leusden met een verdiend punt te vertrekken. In de extra tijd scoorde Stefan van Dam echter nog en stond Roda toch met lege handen.

Sliedrecht en Roda’46 maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. De belangen waren groot voor beide teams. Koploper Sliedrecht moest winnen om de eerste positie te handhaven. Roda had weliswaar een goede reeks achter de rug, maar was nog lang niet veilig.

In de beginfase waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het was Roda’46 dat na iets meer dan een kwarier voetballen op voorsprong kwam. Ibrahim el-Khalki schoot prachtig raak, 0-1. Binnen tien minuten kwam de thuisclub langzij, toen keeper Thijs Janssen kansloos was op een kopbal van Roy Leeuwestein, 1-1.

Het was het begin van een doelpuntrijke periode. Twee minuten na de gelijkmaker was het opnieuw Leeuwestein, die Sliedrecht op voorsprong bracht, 2-1. Een minuut later was het alweer gelijk toen Jermaine Cikic de hele verdediging van de koploper te kijk zetten en mooi scoorde, 2-2.

Na een minuut of tien in de tweede helft zette Van Leeuwestein de thuisclub opnieuw op voorsprong met zijn derde goal, 3-2. Roda deed er alles aan om gelijk te maken, maar het duurde tot de allerlaatste minuut voordat de bezoekers konden scoren. En handsbal in het strafschopgebied betekende een penalty, die door Cedric Sangwa werd benut, 3-3.
Nog was de koek niet op. Ver in de blessuretijd werd doelman Thijs Janssen verslagen door een dwarrelbal vanaf de zijlijn, 4-3.

De overige uitslagen in de 1e klasse A waren ongunstig voor de rood-zwarte brigade van trainer Koen Janssen. De voorsprong op de onderste vier is geslonken tot vier punten. Gezien het vertoonde spel hoeft de Leusdense ploeg zich geen zorgen te maken.