Roda'46 Zat1 eervol uit beker

Het was genieten dinsdag op het Burgemeester Buiningpark in Leusden waar Roda'46 Zat1 in het toernooi voor de districtsbeker tegen Scherpenzeel speelde. De ploegen maakten er een leuke ontmoeting van. Roda'46 gaf het hoger spelende Scherpenzeel meer dan goede tegenstand, de teams hadden respect voor elkaar en speelden sportief en de scheidsrechter floot een uitstekende wedstrijd. En door de nieuwe LED-verlichting was het duel goed te volgen.

De enige kleine dissonanten waren de kou en de trainer van Scherpenzeel, Jurgen Schefzyck, die twee keer uit zijn dak ging, omdat de grensrechter in zijn ogen de verkeerde kant op wees (waar kan je je druk om maken?).

Vooral in de eerste helft was het een leuk duel. Roda'46 en Scherpenzeel waren aan elkaar gewaagd. Al creëerde de thuisclub meer kansen dan de bezoekers. Zeker vier keer verscheen er een speler van Roda alleen voor de doelman, maar verder dan een doelpunt van Walet in de vierde minuut kwamen de Leusdenaren niet.

Vlak voor de pauze kreeg de hoofdklasser uit Scherpenzeel de eerste kans en die was ook gelijk raak, 1-1.

Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. Scherpenzeel had optisch een veldoverwicht en had het meeste balbezit. De beste kansen waren ook na de rust voor Roda'46.

Gescoord werd er niet meer, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Roda'46 miste een keer en Scherpenzeel schoot alle vijf de penalty's achter doelman Broere. De winnende pingel werd gemaakt door Guido den Daas, die vorig seizoen nog bij de rood-zwarten speelde.