Roda'46 Zat1 maakt het zichzelf moeilijk

BENAUWDE ZEGE OP SVL

Na twee wedstrijden is Roda’46 Zat1 nog zonder puntverlies. Zaterdag werd SVL in Leusden verslagen met 1-0. Mano Bakkenes was in het begin van de tweede helft verantwoordelijk voor de enige treffer in het duel.

De overwinning van de thuisclub was verdiend. Roda’46 was de betere ploeg. SVL probeerde iets terug te doen vooral met lange ballen. De ploeg uit Langbroek werd gevaarlijk bij vrije ballen. Tweemaal zagen de bezoekers een bal op de lat eindigen.

Roda’46 had de wedstrijd veel eerder moeten beslissen. De mooiste kansen waren echter niet aan de thuisclub besteed. Vlak voor de pauze werd zelfs een strafschop gemist.

Zeven minuten na de rust kwam Roda toch op voorsprong. Na een mooie aanval kon de keeper nog redden, maar de terugspringende bal werd door Bakkenes de touwen ingejaagd.

De thuisclub kreeg genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar het vizier stond niet op scherp. Hierdoor kregen de Leusdenaren nog benauwde laatste vijf minuten te verwerken. SVL was dicht bij de gelijkmaker, maar Roda'46 hield stand.