Roda'46 Zat1 onderuit bij Geinoord

De ene week is de andere niet. Zeven dagen eerder speelde de Zat1 van Roda’46 een uitstekende ontmoeting tegen de lijstaanvoerder AFC Amsterdam. De roodzwarten waren tenminste gelijkwaardig aan de Amsterdammers. Een gelijkspel was terecht geweest. De Leusdenaren speelden misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

Deze zaterdag speelde de brigade van Jan Veldhuizen tegen het laaggeplaatste Geinoord. Na afloop waren de meest gehoorde woorden bij de Roda-spelers: “dramatisch”, “ongelooflijk” en “onbegrijpelijk”. Ze hadden zojuist dan ook waarschijnlijk het slechtste duel gespeeld in deze competitie tot nu toe.

Er zijn van die dagen dat niets lukt. Roda maakte zaterdag kennis met een totale off-day. En laagvlieger Geinoord strafte het keihard af. Wat normaal het kenmerk van deze groep Roda-spelers is, zagen de toeschouwers in deze wedstrijd niet, namelijk: inzet. Wekelijks gaat het team tot het uiterste. Maar daar was in Nieuwegein geen sprake van. Bijna apathisch liet Roda zich naar een nederlaag leiden.

Vanaf het begin was Geinoord de bovenliggende partij. Dat de thuisclub in de eerste helft op 1-0 kwam was dan ook logisch. Roda begon na rust vol vertrouwen, maar binnen de kortste keren lag het tweede doelpunt achter keeper Micha Claassen, 2-0.
Vlak voor tijd scoorden de Leusdenaren nog 2-1 door Mitchell van der Veer, maar verder kwam Roda niet.

Door de nederlaag staat Roda’46 nu derde van onderen. Het kwam de ploeg goed uit dat de onderste twee (VVZ’49 en JSV Nieuwegein) gelijkspeelden tegen elkaar. Hopelijk was dit een eenmalige uitglijder van Roda en kunnen de spelers snel het goede gevoel van de week daarvoor weer pakken.