Roda'46 Zat1 pakt eerste periodetitel

Trainer Willem Romp gaat na afloop de lucht in

Door een 1-4 zege op Zuidvogels heeft Roda'46 de eerste periodetitel in de eerste klasse A gepakt. Dat betekent dat Roda'46 zich geplaatst heeft voor de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse.

Er was slechts een kleine kans dat Roda'46 winnaar zou worden van de eerste periode. In ieder geval moest de ploeg van trainer Willem Romp zelf winnen. En dan moest koploper AFC verliezen. Het op de tweede plek staande Huizen moest ook nog punten verspelen.

Dat gebeurde. Terwijl Roda'46 won van Zuidvogels, verloor AFC van Aalsmeer, terwijl ARC won van Huizen. En dus was Roda'46 periodekampioen!

Na de promotie van vorig seizoen is dit een geweldig resultaat. En het is zeer terecht. Want in de eerste wedstrijd tegen Aalsmeer werd Roda'46 ernstig benadeeld door de scheidsrechter. Charif Esadik werd uit het veld gestuurd terwijl er niets gebeurde. Op dat moment was de stand 2-1 voor de  Leusdenaren, maar na de veldverwijdering werd het nog 2-4. De zaak tegen Esadik werd door de KNVB geseponeerd. Er volgde geen straf, maar het leed was al geleden.

In dee wedstrijd tegen Zuidvogels kwam Roda'46vlak voor rust op een 10 achterstand. Zuidvogels kwam in de 70e minuut op 1-0, maar in de tweede helt was het Roda'46 dat toesloeg. Maties van Heesbeen zorgde met een mooie vrije trap voor de gelijkmaker. Nigel van Zelst maakte de 1-2 rn de 1-3. Jesper van Dalen bepaalde de eindstand op 1-4.