Roda'46 zaterdag pakt fortuinlijk punt tegen Huizen

(Foto Amersfoortse Courant 23-9-2019)

Seizoensopening eindigt in 0-0

Op een zonnig en gezellig druk Buiningpark mocht Roda zaterdag het seizoen openen tegen sv Huizen. Absolute uitblinker was keeper Daan Broere, die zeker acht 100% kansen van de gasten onschadelijk maakte. Hoewel het duel verre van saai was, eindigde het toch in 0-0. Tegen de verhouding in, maar toch het eerste punt voor de ploeg van nieuwe trainer Dick Kooijman.

De eerste tien minuten was het een beetje aftasten van beide kanten en kon Roda nog enigszins mee komen met het sterke Huizen. Binnen een kwartier moest Daan Broere echter al twee keer handelend optreden bij grote kansen van de gasten. In de 17e minuut de eerste grote kans voor Roda: Na voorbereidend werk van Rida leek Nigel de 0-1 te maken, maar helaas buitenspel. Dat was ongeveer het enige wapenfeit aan Roda-zijde. Huizen daarentegen kreeg nog een drietal grote kansen, maar de Roda keeper bleek onpasseerbaar vandaag.
Trainer Kooijman: “In de rust heb ik gezegd dat het op deze manier wel een keer fout moest gaan. Veel jongens haalden vandaag niet hun niveau en het was aan Daan te danken dat we toch een puntje hebben gehaald. Onze backs stonden soms te hoog, dus ik heb gezegd dat we de tweede helft moesten proberen wat compacter te spelen. Meer vanuit de organisatie en dan hopen op een paar goede counters.”
Na de rust kwam Jasper van Dijk voor Daan Banning en na een kwartier werd Jamal vervangen door Tristan. In de 68e minuut kwam de snelle Denilson er nog in voor Viggo, maar ondanks twee kansjes kwam Roda niet tot scoren. Huizen gelukkig ook niet, al kregen de gasten ook in de tweede helft de meeste en de grootste kansen. Natuurlijk heeft een club als Huizen een beduidend groter budget dan Roda’46, maar het is te hopen dat het krachtverschil van zaterdag niet te vaak voorkomt dit jaar. Want we kunnen niet verwachten dat Daan Broere elke week zo’n topdag heeft.

Volgende week speelt Roda’46 om 14.30 de uitwedstrijd tegen ZOB (Zuid Oost Beemster). ZOB, afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 2e klasse, verloor afgelopen weekend nipt met 4-3 bij Zwaluwen 30.