Roda'46 zaterdag verliest 2-1 van Argon

Ondanks kansen toch onderuit.

Net als vorige week tegen Breukelen, was de ploeg van Dick Kooijman zeker niet de mindere. Maar uiteindelijk gaat het om de punten. En die bleven helaas in Mijdrecht, waar Argon met 2-1 zegevierde.

De eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Zowel Argon als Roda kreeg weinig kansen en de meeste kansen waren afstandschoten. De 1-0 van Argon, vlak voor rust, kwam dan ook uit de lucht vallen. De bal werd voorgegeven en kansloos voor keeper Daan Broere ingekopt. Het had voor de rust zelfs 2-0 kunnen staan, maar door een fraaie redding van Daan gingen de ploegen met 1-0 rusten.
In de tweede helft werd meer vanuit een 4-3-3 formatie gespeeld en Roda nam duidelijk het initiatief. Er waren meer kansen dan in de eerste helft en Roda ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks kansen voor onder andere Jonas en Nigel, bleef de 1-0 lang op het bord. Waar Roda de aanval zocht (trainer Kooijman bracht in de tweede helft nog Menno voor Rida, Denilson voor Pim en Oscar voor Quentin) was het vijf minuten voor tijd opnieuw Argon dat toesloeg. Een strakke voorzet vanaf de zijkant werd vlak voor Daan binnengetikt. Roda gaf echter nog niet op en kreeg in het restant nog enkele vrije trappen en corners. De aansluitingstreffer van Tristan, in blessuretijd, kwam echter te laat. Wéér duur puntverlies voor de zaterdagbrigade. De verschillen in de eerste klasse zijn klein, waardoor Roda enkele plaatsen zakt op de ranglijst. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Monnickendam. Tijd voor drie punten!
Zaterdag 2 november: Roda ’46 – MonnickendamAanvang: 15.00 uur