Roda'46 zaterdag verliest bij WV-HEDW

Roda verliest bij WV-HEDW

Ruime nederlaag: 5-2

Roda zaterdag 1 is afgelopen weekend tegen een zware nederlaag aangelopen. Laagvlieger WV-HEDW uit Amsterdam, waartegen Roda thuis ook al 2 punten verspeelde, was met liefst 5-2 te sterk.

Er werd vooral apathisch verdedigd, zei trainer Romp na afloop. “Als we écht willen meedoen, moet je er in dit soort wedstrijden ook staan. Vooral in de tweede helft hebben we het laten afweten. We wonnen geen duels, verdedigden slap en als er dan ook nog persoonlijke fouten worden gemaakt, vraag je om problemen.”

Roda begon nog goed en kwam na ruim een kwartier spelen op 0-1. Freek van Belzen schoot een vrije trap de zestien in en Charif Esadik was attent. Binnen een minuut was het echter alweer 1-1. Met wind mee werd een bal op het doel van Bas van den Hoek afgevuurd. Hij kreeg de bal niet onder controle en WV-HEDW kon de gelijkmaker noteren. Vijf minuten voor rust leek het toch goed te komen. Een aanval via Menno Majolée en Mitchel van der Veer belandde bij spits Nigel van Zelst die laag in de hoek afrondde en Roda weer op voorsprong bracht. Roda leek te gaan rusten met een voorsprong, maar kwam van een koude kermis thuis. Dit maal duurde de voorsprong twee minuten. In de 43e minuut schoot de keeper van de thuisploeg de bal ver naar voren. De stormachtige wind kwam onder de bal en lifte deze na een stuit over de voor zijn goal staande Bas van den Hoek. Goal van de keeper! 2-2 rust.
Romp: “Hoewel we niet goed speelden, was er in de rust nog geen reden voor paniek. Wel heb ik gezegd dat we scherper moesten zijn.” De tweede helft was nog geen minuut oud en weer ging het mis. Keeper Van den Hoek kon een schot op doel niet klemmen en de rebound werd ingeschoten. Waar het geloof bij WV-HEDW steeds sterker leek te worden, was dat bij Roda precies andersom. De absolute wil om te winnen, die zeker voor deze jonge ploeg op dit niveau noodzakelijk is, leek te ontbreken. Er werd niet scherp verdedigd en het aantal persoonlijke fouten stapelde zich op. Eigenlijk kwam Roda de tweede helft niet meer in de wedstrijd. De thuisploeg kon in de laatste fase zelfs nog uitlopen naar 4-2 en de eindstand 5-2.
Komende zaterdag komt het zeer sterke DHSC van sponsor Wesley Sneider op bezoek. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Aanvang: 15.00 uur