Ruime overwinning Roda’46 Zaterdag

(foto: Nigel van Zelst scoorde zaterdag 2 maal. Archief SV Huizen -Roda'46)

Zwaluwen’30 met 4-0 verslagen

Vorig seizoen bleek Zwaluwen’30 nog een maatje te groot. Net als vorig jaar beschikt de Hoornse ploeg over veel aanvallend vermogen. De ploeg zet vroeg druk, waardoor het lastig is om van achteruit op te bouwen. De opdracht van trainer Kooijman was vooraf dan ook duidelijk. “We hoeven niet altijd van achteruit op te bouwen. Tegen een ploeg als Zwaluwen kan het soms verstandiger zijn om een linie over te slaan.” Die woorden kwamen meer dan uit. Met een 4-0 overwinning stapte Roda afgelopen zaterdag van het veld af. Een enerverende wedstrijd, fraaie treffers en het belangrijkste: drie punten!

Roda begon de wedstrijd vanaf het begin goed geconcentreerd. Er werd weinig weggegeven, de ploeg stond compact en zelf slaagde de thuisploeg erin om af en toe gevaarlijk te worden. Hoewel Roda een licht overwicht had en zoals vermeld ook wel enkele kansen kreeg, werd de rust met 0-0 bereikt. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Roda hard werkend en weinig weggeven en zoals gevraagd werd vaker dan gebruikelijk de lange bal, meestal richting spits Nigel, gezocht. In de 57e minuut was daar de beloning. Zwaluwen verliest de bal en spits Nigel van Zelst reageert alert. In een flits ziet hij de Hoornse doelman op de rand van de zestien staan en met een fraaie boogbal verschalkt hij de keeper: 1-0. Zwaluwen wisselt direct aanvallend, maar tot grote kansen leidt dit niet. Ruim tien minuten later is het wederom raak. Opnieuw een alerte Nigel tekent de 2-0 aan. Dit mag Roda eigenlijk niet meer weggeven. Dat gebeurt ook niet. Roda blijft geconcentreerd voetballen, sterk verdedigen en loert op de genadeklap. Die komt er vlak voor tijd. Vijf minuten voor tijd beslist Tristan de wedstrijd en twee minuten later maakt Quentin zelfs nog 4-0. Een fraaie overwinning waarmee Roda weer wat stijgt op de ranglijst. De jonge ploeg staat momenteel op een vijfde plaats. Het zou mooi zijn als dit het begin van een mooie serie inluidt. Volgende week naar Zuidvogels (aanvang: 14.30), dan AFC thuis en als laatste voor de winterstop de derby in en tegen Woudenberg.
Wissels Roda’46 - Zwaluwen’30: Menno voor Rida, Quentin voor David, Jasper voor Jamal.