Seizoen lijkt als nachtkaars uit te gaan voor Zaterdag 1

(Foto: Daan Banning scoorde de 1-1)

Zwaluwen ’30 – Roda 3-1
Seizoen lijkt als nachtkaars uit te gaan

Waar voor de winterstop iedereen nog vol lof sprak over de jonge ploeg van Willem Romp, lijkt het seizoen nu, na weer een nederlaag, als een nachtkaars uit te gaan.

Natuurlijk heeft Roda nog het toetje van de nacompetitie in het vooruitzicht. “Maar als we zo blijven voetballen, hoeven we niet eens te beginnen,” aldus een teleurgestelde Romp. De trainer ging in de rust dan ook flink tekeer in de kleedkamer. “We begonnen nog goed aan de wedstrijd en kregen na enkele minuten al een reuzenkans (die Tim van den Ham net over schoot), maar daarna ging het helemaal mis. Door een foutje van keeper Bas van den Hoek kwam Zwaluwen in de 9e minuut op voorsprong en direct was er van het goede begin niets meer over. De echte wil om te winnen ontbrak en hoewel Roda ook wel enkele kansen kreeg, was het spel niet goed en werd met 1-0 de rust bereikt. De donderspeech leek de jongens van zaterdag 1 goed te hebben gedaan, want na rust pakte Roda de draad weer op en hing de 1-1 in de lucht. Helaas ging het weer mis. Een lange uittrap van de keeper van Zwaluwen viel tussen de Roda keeper en de verdedigers. Er was enige twijfel en de spits van Zwaluwen profiteerde dankbaar: 2-0. Romp: “Op zich hebben we hierna niet de koppies laten hangen, en zag ik eindelijk weer wat strijd in de ploeg.” Een schot van Nigel van Zelst werd niet goed verwerkt door de keeper en Daan Banning kon in de 69e minuut de 2-1 binnenschieten. Roda geloofde er weer in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks enkele kansen, wist Roda helaas niet meer te scoren. De 3-1, vlak voor tijd, was voor de statistieken. Romp: “We moeten met z’n allen beseffen dat we in deze klasse geen enkele wedstrijd op 70% kunnen winnen. Het is natuurlijk doodzonde als je voor de winterstop allemaal complimenten krijgt en zelfs bovenin meedraait en dat het seizoen nu als een nachtkaars uit dreigt te gaan. Als we nog wat willen, met name in de nacompetitie (Roda won de eerste periode), zullen we jongens nodig hebben die er alles aan willen doen. Hopelijk zien we dat volgende week terug in de wedstrijd tegen Breukelen.”
Roda speelt aanstaande zaterdag om 15.00 thuis tegen Breukelen, dat 2 punten minder heeft op de ranglijst. Uit werd hier 1-1 gespeeld.