Spectaculaire slotfase bij O23-1

LEUSDEN - Zaterdag 25 februari 2023

JO23-1 mocht op zaterdag 25 februari aantreden tegen FC Hilversum. Een mooi affiche tegen een sterke tegenstander.  Na wat aftasten in de beginfase was het Hilversum die na zwak ingrijpen van de RODA defensie al in de 7e minuut 0-1 scoorde. In de loop van de daarop volgende 1e helft bleken de beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Hilversum had wat meer balbezit maar RODA kreeg de meeste en beste kansen op een gelijkmaker.

Echter tegen de verhoudingen in zette Hilversum na de pauze de wedstrijd volledig op zijn kop. In de 48e minuut scoorde Hilversum 0-2 en een kwartier later zelfs 0-3. Dat RODA op dat moment nog niet gescoord had mag een waar wonder heten. Kansen waren er al volop geweest maar helaas stond het vizier bij de RODA spelers niet op scherp.

Dat veranderde drastisch met nog 15 minuten te spelen. De ingevallen Noach Ayide bleek een plaag voor de Hilversum defensie. In de 70e minuut verscheen hij al een keer alleen voor de keeper maar miste toen de uitgelezen mogelijkheid om RODA in het zadel te helpen. In de 75e minuut was het echter wel raak. Alleen voor de keeper schoot Ayide de bal achter de Hilversum keeper en zette daarmee 1-3 op het scorebord. Dat was meteen ook het sein voor de RODA spelers voor een slotoffensief. En zoals ze al eerder tijdens dit seizoen hebben laten zien heeft het team volop spelers die pas opgeven na het laatste fluitsignaal. In de 83e minuut was het uitblinker Enzo Borgstijn die met een vrije trap vanaf 20 meter 2-3 scoorde. En in de 90e minuut was het dezelfde Borgstijn die mocht aanleggen voor een strafschop en in de rebound de absoluut verdiende 3-3 scoorde.

Toch zullen spelers en staf zich de komende week ongetwijfeld beraden op de makkelijk weggegeven tegendoelpunten en het grote aantal gemiste kansen. Na afloop waren de RODA spelers, staf en supporters,  gezien het verloop van de wedstrijd,  blij met het gelijke spel maar iedereen realiseerde zich natuurlijk ook dat RODA deze wedstrijd, gezien de kansenverhouding, had moeten winnen.