Spektakel op het Buiningpark

RODA ’46 maakte er in de thuiswedstrijd tegen Nivo Sparta uit Zaltbommel een waar spektakelstuk van.  Na afloop stond er 4-4 op het scorebord. Voor de onafhankelijke toeschouwers zeer vermakelijk maar ongunstig voor de aspiraties van beide teams om in de top van de 3e periode mee te draaien.

RODA begon zeer sterk met goed verzorgd veldspel. In de 15e minuut werd dit beloond met een prachtig schot in het kruis van clubtopscoorder Tristan Wallet. Een kwartier later was het weer Wallet die met een geweldige volley in de verre hoek de keeper van Sparta kansloos liet en 2-0 op het scorebord zette. RODA leek af te stevenen op een makkelijke middag. Echter de eerste serieuze aanval van Sparta leverde meteen een tegendoelpunt op. Na een voorzet vanaf de linkervleugel werd van dichtbij de 2-1 ingekopt. Binnen een minuut stelde RODA weer orde op zaken. De aanvallend ingestelde rechter vleugelverdediger Roben Schenk (zie foto) schoot na een assist Van Nassim Barkoki de bal feilloos in de touwen. Ruststand 3-1.

De 2e helft gaf een heel ander spelbeeld. Sparta stroopte de mouwen op en liet zien dat je daarmee op dit niveau elk team in een hoek kunt drijven. RODA daarentegen bleef volharden in wat frivool spel en verzuimde de wedstrijd professioneel “dood te maken”.  Tot verbijstering van iedereen die RODA een warm hart toedraagt regen de doelpunten van Sparta zich aaneen. In de 70e minuut werd  het 3-2 doordat een wat gemakkelijk gegeven vrije bal vanaf de rand van de 16 meter onberispelijk door Sparta binnen geschoten werd.  In de 80e minuut werd een cornerbal niet goed weggewerkt waardoor Sparta de 3-3 aantekende. En in de 87e minuut was de RODA deceptie compleet toen Sparta zelfs 3-4 wist aan te tekenen.

Gelukkig wist Roben Schenk een paar minuten voor het einde van de wedstrijd de stand toch nog een wat dragelijker aanzien te geven. Hij beloonde zijn goede spel door op aangeven van Berry Powel zijn 2e doelpunt van de dag aan te tekenen en daarmee de eindstand op 4-4 te bepalen.

Een wedstrijd met 2 gezichten en daarom een terechte uitslag. RODA laat wekelijks zien dat er veel potentie in het team zit. Maar lijkt niet altijd in staat om dat 90 minuten vol te houden. Aanvallend boezemt RODA elke tegenstander angst in. Maar het team zal deze week vast nog wel eens terugdenken aan de manier waarop ze de wedstrijd in de 2e helft uit handen hebben gegeven.