Uitstekend slot van eerste seizoenshelft Zaterdag 1

Woudenberg – Roda 1-4

Het ging afgelopen weekend maar weer eens over Nigel van Zelst. De spits die volgend jaar naar Eemdijk verkast. Met een glaszuivere hattrick in de derby bij Woudenberg zorgde hij voor een mooie afsluiting van 2019.

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat Roda met een dikke overwinning uit Woudenberg zou vertrekken. Woudenberg was vooral gevaarlijk met lange ballen, onder andere uit corners en vrije trappen, die soms gevaarlijk tussen de keeper en de laatste linie vielen. Roda had meer balbezit maar tot echt veel grote kansen leidde dit ook niet. Toch was het Roda dat via Jamal Lachkar op voorsprong kwam. Na ruim een half uur glipte hij langs zijn verdediger en schoot beheerst via de binnenkant van de paal binnen. 0-1 en dit was tevens de ruststand.
Woudenberg startte de tweede helft scherper dan Roda en kreeg al vrij snel een vrije trap rond de zestien. Joey Kooi schoot de 1-1 binnen en Roda moest opnieuw beginnen. In de 62e minuut was daar Nigel van Zelst. Als echte spits zag hij Woudenberg keeper Mike van der Vaart een diepe bal verkeerd inschatten en lobte de bal fraai in het lege doel. Binnen tien minuten zorgde hij er vervolgens voor dat de wedstrijd gespeeld was. Met nog 2 goals binnen acht minuten scoorde hij zijn hattrick en bracht hij de 1-4 eindstand op het bord. De score had nog wel hoger uit kunnen vallen, maar trainer Dick Kooijman, die van de week met het TT de optie in zijn contract lichtte en ook volgend jaar aan het roer staat, was tevreden. “Op gras spelen blijft soms lastig, zeker met de weersomstandigheden van afgelopen weekend. Het is lekker om de eerste helft van het seizoen met 3 overwinningen en een gelijkspel te eindigen. Zoals vaker gezegd ligt alles dicht bij elkaar. Dat zie je ook aan de andere uitslagen afgelopen weken.” Inmiddels is Roda weer een plekje gestegen op de ranglijst en bezet het de derde plaats. Ook in de tweede periode staat Roda er goed voor. Na de winterstop volgt direct een belangrijke serie met BOL thuis (25 januari), Huizen uit en koploper WV-HEDW thuis. Maar nu eerst even rust, voordat op 4 januari El Classico en aansluitend de nieuwjaarsreceptie op het programma staan.