Vertekend verlies Roda’46 Zat1 van Huizen

Roda’46 Zat1 begon niet goed aan de wedstrijd in en tegen Huizen. Al na 4 minuten stonden de Roodzwarten met 1-0 achter. Een kwartier later was het al 2-0. En toen de thuisclub een strafschop kreeg leek het een dramatische middag voor Roda’46 te worden.

De penalty werd echter gestopt door invaller doelman Birre Amersfoort en nadat Roben Schenk vlak daarna voor de 2-1 zorgde richtte de bezoekers uit Leusden zich op. Huizen werd onder druk gezet en de gelijkmaker hing in de lucht. Het lukte Roda echter niet om voor de rust de gelijkmaker te scoren,

Na de pauze kregen de bezoekers een andere wedstrijd te zien. Uit een vrije trap maakte Huizen de 3-1, Even later leek Roda’46 opnieuw dichterbij te komen, maar een bal van Wallet eindigde op de lat.

Pas in de laatste minuten van het duel vielen de 4-1 en 5-1, waardoor de eindstand een vertekend beeld van de krachtverhoudingen weergaf.

Doelman Daan Broere moest al snel het veld verlaten met een naar het liet aanzien fikse blessure. Waarschijnlijk liep hij een sleutelbeenbreuk op bij een duel vlak voor zijn doel.
Broere werd vervangen door Birre Amersfoort, die vervolgens een goede wedstrijd keepte. Hoogtepunt was de strafschop die hij stopte en direct klemvast had.