Wederom gelijkspel Zaterdag 1

(Foto: Doelpuntenmaker Jesper van Dalen)

Roda – WVHEDW 1-1

Er moest afgelopen zaterdag weer flink gepuzzeld worden door trainer Romp. Bij de lijst geblesseerden voegde zich afgelopen week ook keeper Jaap de Greef met een gebroken kaak. Hierdoor keepte Bas van den Hoek in de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse WV-HEDW. Met een beetje geluk had er meer in gezeten dan het 1-1 gelijkspel, maar aan de andere kant bleef Zaterdag 1 voor de vierde keer op rij ongeslagen.

Roda startte op een redelijk goed gevuld sportpark fel aan de wedstrijd. Binnen het eerste kwartier kreeg Roda al twee grote kansen die helaas net niet benut werden. Hierna werd het aan Roda-zijde iets slordiger aan de bal en kwamen de Amsterdammers beter in de wedstrijd. Dit leidde eveneens tot twee kansen, maar stand-in keeper Bas van den Hoek hield zijn doel schoon. Na een half uurtje spelen werd het wat rustiger en de wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel naar de rust te kabbelen. Een beetje vanuit het niets kwam Roda vlak voor rust toch op voorsprong. Jesper van Dalen ging op avontuur, kreeg de bal ietwat gelukkig mee en maakte vervolgens met een mooie uithaal de 1-0. Rust.

De tweede helft begon direct met een grote kans voor WV-HEDW, maar Charif Esadik kon op de doellijn redding brengen. Hierna nam Roda de regie weer over en kreeg het via Nigel (lob op de lat) en Daan Banning twee grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Romp: “Dat is achteraf doodzonde. Als je de 2-0 maakt in de tweede helft, kun je de wedstrijd op slot gooien en heb je grote kans om de drie punten te pakken. Daar baalden de jongens na afloop ook stevig van. Op zich vind ik dat wel weer positief, dat ze echt balen dat we niet gewonnen hebben. Het blijft natuurlijk wel een hele zware klasse, waarin de tegenstand wekelijks sterk is.”
In de 68e minuut, een corner voor de Amsterdamse ploeg. Kort genomen, voorzet, en op fraaie wijze binnengeschoten. 1-1 met nog zo’n twintig minuten te spelen. Romp bracht O19-1 speler Marvin Renfurm in het veld voor David Korankye en 8 minuten voor tijd nog Cedric Sangwa voor Nigel van Zelst. Het tempo bleef hoog en beide ploegen gingen op zoek naar de winnende treffer. Roda bleef tot de laatste minuut knokken. Een schot van Mitchell van der Veer vlak voor tijd gaat net naast en bij een corner stuurt Romp zijn manschappen nog een keer naar voren. Het blijft echter 1-1. De toeschouwers hebben een leuke wedstrijd gezien en Roda blijft voor de vierde keer op rij ongeslagen. Romp: “Wat ik al zei, is het jammer dat we de 2-0 niet maken. Aan de andere kant kregen zij ook enkele goede kansen. Vorige week zei ik al dat we vorig jaar nog wel eens in het mes liepen als we vol op de aanval gingen spelen voor de drie punten. In deze klasse is dat zeker zo. Dus al met al kan ik wel leven met een punt.”
Morgen (dinsdag) speelt Roda voor de beker tegen HDS (20.30 uit) en zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen DHSC in Utrecht (14.30 uur) dat 1 punt meer heeft dan de roodzwarten.