Weer veel doelpunten bij zaterdag 1

De hoofdmacht van RODA '46 is wekelijks bezig vriend en vijand met aanvallend voetbal te verwennen. Dit levert helaas niet alleen veel doelpunten voor RODA maar ook veel tegendoelpunten op.

Tegen GRC won RODA 2 weken geleden nog met 2-4, tegen Nivo Sparta werd het vorige week 4-4 en afgelopen zaterdag werd er tegen Breukelen FC met 3-3 gelijkgespeeld. RODA scoort dus bijna een gemiddelde van 4 doelpunten per wedstrijd. Veel spektakel en leuk om naar te kijken.

Vriend en vijand is het er wel over eens dat RODA '46 een prima voetballende ploeg is met veel variatie en technisch kwaliteiten. Ook afgelopen zaterdag tegen Breukelen was het verschil met de tegenstander op dat vlak overduidelijk.

Al vroeg in de wedstrijd schoot Nassim Barkoki na goed positiespel de bal in de verre hoek en tekende daarmee de 0-1 aan. Echter in de 16e minuut was het al weer 1-1 toen Breukelen wist te scoren uit een van hun spaarzame kansjes.  RODA pakte de draad weer op en kreeg in de 32e minuut een strafschop na een handsbal van een Breukelen speler. Mano Bakkenes benutte dit buitenkansje en zette RODA daarmee weer op voorsprong. Vlak voor rust zag Breukelen ineens toch kans om 2x te scoren zodat de teams met 2-3 de pauze in gingen.

In de tweede helft kregen alle toeschouwers waar voor hun geld. In de 55e minuut werd RODA verdediger Oscar Cardoze met een rode kaart van het veld gezonden. Dit leek het sein voor RODA om alles of niets te spelen. Roda creëerde talloze kansen en kwam een aantal malen vrij voor de Breukelen keeper. Tristan Wallet prikte in de 65e minuut z'n gebruikelijke goaltje mee en zette 3-3 op het scorebord.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd ook een Breukelen speler met rood van het veld gezonden en golfde het spel op en neer. Er lag volop ruimte op het middenveld waar beide teams gretig gebruik van maakten en keer op keer de oversteek naar het vijandelijke doel maakten. Doelpunten leverde dit niet meer op, wel veel hachelijke momenten.