Zat2 pakt drie belangrijke punten tegen Spakenburg 2

Na 2 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben stond vandaag Spakenburg 2 op het programma, uit in Spakenburg werd met 2-1 verloren. Maar die wedstrijd moest Roda het laatste half uur met 10 man de wedstrijd uitspelen, en dat was wel heel zuur, zeker als je de tweede helft de betere ploeg bent. Maar vandaag een nieuwe kans voor een goed resultaat voor de mannen van 2. Vandaag geen hulp van het eerste en de JO19-1. Beide hadden door blessures een kleine groep. Het moest dus gaan gebeuren met de eigen groep spelers, maar we hadden alle vertrouwen in een goed resultaat. De keeper werd nog wel even een probleem, Jaap zou keepen maar meldde op vrijdag toch nog af.

Maar Maarten de Vries stelde zich beschikbaar, en ging het doel verdedigen. Top Maarten dat je dit voor ons wilt doen. Door de afgelasting van het 4e elftal werd ook de altijd vrolijke Marco Settels bij de groep gehaald, alleen daarom wil je hem er al bij hebben. Maar hij kan ook nog goed voetballen zo bleek vanmiddag maar weer eens.
Vandaag dus Maarten op de goal, Levi, Wesley, Igor en Luuk vormden de verdediging. Op het middenveld Mo, Bas, en Cas, en voorin Dion, Thijmen, en Denilson. Het was voor sommige spelers een andere positie dan anders, maar dat mag geen probleem zijn. Robert, Koen, Rick, en Marco begonnen in de wissel.

Roda begint het duel wat slapjes, en Spakenburg ging wel meteen volgas. Gelukkig na een minuut of 10 werd iedereen wakker, en Roda werd wat feller. Dion pikt de bal op en loopt richting de goal, maar krijgt de bal niet bij Denilson. Na 13 minuten nog geen grote kansen voor beide ploegen, maar Spakenburg is wel dreigender met uitvallen via de zijkanten. Een vrije trap van Spakenburg gaat gelukkig naast de goal. Het spel van Roda is onrustig, en we hebben teveel balverlies. Na 32 minuten spelen heeft Maarten de bal en wil hem naar Luuk spelen, echter de bal komt in de voeten van de spits en Roda staat op 0-1.

Maar Roda laat zich hier niet door afschrikken, en gaat de strijd weer aan met Spakenburg. Na een corner voor Roda geeft Levi een indraaiende bal die door de keeper zo leek in eigen doel werd geslagen, en het was weer gelijk 1-1. Dat was een mooi moment zo vlak voor rust, dan ga je iets lekkerder die tweede helft in. In de rust werd 1 wissel toegepast, Marco kwam in de spits om de bal vast te kunnen houden, Dion ging eruit. Mo kon nog even door, maar zou geen hele wedstrijd vol kunnen houden, dus Rick ging meteen warmlopen bij begin tweede helft.

Roda begint de tweede helft beter aan het duel dan in het eerste bedrijf, en dat resulteerde in de 49e minuut in een goal gemaakt door Marco Settels. Hij kopte de bal beheerst binnen bij een scrimmage voor de goal van Spakenburg, en zet Roda op een 2-1 voorsprong. Door het inbrengen van Marco kwam Bas ook veel meer in zijn spel, het vasthouden van de bal is zo belangrijk om aan te kunnen sluiten en door te voetballen. Na een combinatie tussen beide spelers schiet Bas de bal net over, maar Roda heeft het heft in handen in de 2e helft. Mo gaat na een goed uur eraf, en Rick komt hem vervangen.

In de 73e minuut weer een goede combinatie, Marco geeft de bal goed mee aan Bas, en schiet de 3-1 binnen. Het loopt allemaal wat makkelijker bij Roda, achterin wordt rustiger gevoetbald, en kunnen de bal beter kwijt dan in de 1e helft. Maarten staat prima te keepen en pakt wat hoge ballen, Roda kwam nog wel een keer goed weg toen de bal van richting werd veranderd.

In de 75e minuut komt Koen er nog in voor Luuk, hij kreeg wat last van zijn knie, en Jakob wilde geen risico nemen. We hebben immers nog twee wedstrijden te gaan. Spakenburg zet nog wel even aan in de eindfase, maar zij geloofden het denk ik wel. Roda pakt driebelangrijke punten in de eindrace voor lijfsbehoud, Argon wint op ongelofelijke wijze met 5-2 van IJsselmeervogels, en het gat blijft nog steeds 6 punten. Het is dus niet gespeeld, maar Argon moet dan nog 2 keer winnen om gelijk te komen met Roda. Doelsaldo van Argon is beter dan van Roda. DVVA speelt gelijk tegen Ajax, dus dat gat is 4 punten. Het zou mooi zijn als we de 10e plaats kunnen behouden mannen, deze week weer volle bak trainen, en volgende week naar Swift.

Eindelijk weer eens een goede teamprestatie na een mindere periode, blijf erin geloven met zijn allen. Man of the Match van vandaag was Wesley Buunk, stond weer sterk te verdedigen, en was in de opbouw ook goed bezig. Maar wil niemand te kort doen vandaag, iedereen speelde een prima wedstrijd.