Zat2 pakt zege op Ajax door goed collectief

Na de bekerreeks begint vandaag de competitie, zaterdag 2 mag meteen thuis starten tegen Ajax AFC 2 die al jaren in de hoofdklasse actief is. Een tegenstander van formaat, en hoe je het ook went of keert, het maakt altijd indruk bij de spelers om hier tegen te spelen.

Vandaag werd besloten om compact te gaan spelen om de ruimtes klein te houden, en zo Ajax niet de kans te geven om te voetballen. Want je weet dat het in de hoofdklasse allemaal meer voetballen is en met een hoger tempo.

De achterhoede werd ingevuld met Derek, Wesley, Stefan, en Brett, en Bas op de goal. Het middenveld bestond uit Mo, Olaf, en Bas B, en de voorhoede Dion, Cas, en Jasper meer als hangende linksbuiten. Rick, Koen, en Adil begonnen op de bank, Igor, Luuk, en Thijmen zijn nog geblesseerd maar komen hun teamgenoten wel aanmoedigen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen was er toch veel publiek naar Roda gekomen om de mannen aan te moedigen, mooi om te zien dat het 2e weer leeft in de vereniging.

Ajax begint de wedstrijd sterk en Bas wordt meteen getest met een afstandsschot van de rechtsbuiten maar weet de bal te keren. Roda wordt terug gedrukt op eigen helft en heeft het moeilijk, maar tot echte grote uitgespeelde kansen leidde dat nog niet. Na een minuut of 5 waren de zenuwen bij Roda wat weggetrokken, en begon wat beter te voetballen. Na het goede doorzetten van Bas B was er een slippertje van de centrale verdediger van Ajax, en Bas liep op de keeper af en had misschien wel de bal binnen moeten schieten, maar de keeper redt op mooie wijze.

Ajax voetbalt sterk en laat de bal snel rond gaan, en Roda is nog wat zoekende. Zo af en toe werd de bal in de ploeg gehouden, en werd er goed gecombineerd. Zo werd Dion bediend en gaf de bal goed voor na een sprint langs de back van Ajax, maar de keeper plukte de bal net weg voor het hoofd van Cas. Jasper begon beter in de wedstrijd te komen, en gaf prachtige ballen op Dion, en speelde lekker samen met Bas B. Ajax krijgt twee corners maar daar wordt niet uit gescoord, het compacte spelen wat was afgesproken werkte prima. Roda bijt van zich af, en na een goede actie van Cas en Jasper werd Roda beloond met de 1-0 gemaakt door Jasper.

Ajax voert de druk nog meer op en Roda komt er moeilijk uit, meer dan wegwerken was er in deze fase niet bij. De rust wordt bereikt met de 1-0 voorsprong, en Jakob had de tijd om weer de puntjes op de I te zetten. Echt veel hoefde er niet gezegd te worden, iedereen deed wat er van hem gevraagd werd, en hield zich aan zijn taken in het veld. In de 2e helft komt Rick er in voor Olaf, die max een helft mocht spelen. Roda pakt de 2e helft weer goed op, iedereen staat goed in zijn positie. Na 10 minuten spelen wordt Dion in stelling gebracht, en de snelheid van Dion geeft hem de ruimte om een harde voorzet te geven. De verdediging van Ajax werd verrast en schoot de bal in eigen doel, en Roda staat op een 2-0 voorsprong.

Ajax gaat de druk weer opvoeren, en probeert alles om tot scoren te komen, maar echte uitgespeelde kansen komen er gewoon niet. Roda heeft het wel weer lastig, maar door het harde werken blijft het overeind. Adil kwam in de ploeg voor Derek die leeg gespeeld was, en wat last kreeg van kramp. Nog een knappe redding van Bas op een afstandschot van Ajax, hield de stand van 2-0 stand. De voorspelde regen was een feit, en het kwam werkelijk met bakken de hemel uit. Koen die in de ploeg was gekomen voor Cas, die niet meer verder kon, tikt de bal in de goal maar wordt afgekeurd voor buitenspel. In de eindfase nog een grote kans voor Adil, maar schiet de bal net naast.

Na het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd was er vreugde aan Roda kant, en dat was terecht. Mannen als jullie dit elke week op de mat leggen, komen er nog wel punten genoeg. Wat een strijd en beleving zat er in de ploeg, het collectief heeft ons vandaag de 3 punten opgeleverd. Man of The Match is vandaag de gehele ploeg, want dit soort wedstrijden win je met zijn allen.