Zaterdag 1: "Hard gevochten, maar helaas geen resultaat"

ARC – Roda 4-2
‘Hard gevochten, maar helaas geen resultaat’

ARC uit Alphen doet nog volop mee in de kampioensstrijd en was dus op voorhand een lastige tegenstander voor de mannen van Roda’46. Hoewel er voor Zaterdag1 niet veel meer op het spel staat, wil je toch met een goed gevoel naar de nacompetitie toewerken.
Thuis werd ARC nog met een overtuigende 5-2 verslagen, maar zoals bekend loopt het bij de zaterdagformatie na de winterstop wat minder dan voor de winterstop. Daarbij heeft ARC zich ontpopt als titelkandidaat en is de ploeg letterlijk en figuurlijk heel sterk. De eerste helft kon Roda ARC nog goed bijhouden. Hoewel de thuisploeg na twintig minuten via een intikker op voorsprong kwam, zat Roda niet bij de pakken neer. Net als vorige week tegen Huizen knokten de mannen van Romp zich terug en kwamen via Nigel van Zelst en Jesper van Dalen zelfs op een 1-2 voorsprong. Vlak voor rust werd het echter 2-2 en dat was ook de ruststand.
Romp: “De jongens hebben keihard gevochten. Het was een hele intense wedstrijd die veel kracht kostte. In de tweede helft raakte de pijp een beetje leeg en liep ARC verdiend uit naar 4-2. In de eerste helft moesten we al alles geven om het sterke ARC bij te houden. In de tweede helft lukte dat niet meer. Maar zoals ik al zei: de jongens hebben wél geknokt!”
Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd tegen BOL. Roda bezet momenteel de achtste plaats in de competitie. Bij winst en gunstige uitslagen is zelfs plek 6 nog mogelijk. Al met al toch een prima resultaat voor een eerste jaar (terug) in de eerste klasse. En natuurlijk hebben we nog het toetje van de nacompetitie die op 1 juni begint.

Feestelijke afsluiting 25 mei
Zaterdag speelt Roda om 14.30 de laatste thuiswedstrijd. Dat gaan we feestelijk vieren met o.a. afscheid van vertrekkende spelers, een deejay en de prijsuitreiking van de spandoekenwedstrijd (Je kunt nog meedoen! Maak met je team een spandoek voor Zaterdag1 en maak kans op mooie prijzen!). We hopen natuurlijk dat het publiek in grote getalen naar Roda komt om het eerste team aan te moedigen en niet te vergeten voor trainer Willem Romp. Onze succesvolle trainer die jarenlang de O19-1 en Zaterdag1 onder zijn hoede had, vertrekt volgend seizoen naar Eemdijk. Komende zaterdag zal normaal gesproken zijn laatste thuiswedstrijd bij Roda’46 zijn. Hij verdient een mooi afscheid…

Zaterdag 25 mei: Roda’46 – BOL, aanvang 14.30