Zaterdag-elf doet zichzelf tekort

Huizen – Roda 1-1

Wie de thuiswedstrijd tegen Huizen heeft gezien (0-0), zou vooraf getekend hebben voor weer een gelijkspel. Maar de 1-1 van afgelopen zaterdag voelde meer als een nederlaag. Roda’46 speelde goed, noteerde vele kansen, kwam zelfs tegen tien man te staan, maar moest toch genoegen nemen met een gelijkspel.

Het begin was nog een beetje voor Huizen, maar nadat Rida in de 25e minuut met een fraaie vrije trap voor 0-1 had gezorgd, waren de rollen omgedraaid. Roda’46 nam de regie over en kreeg diverse goede kansen. Pogingen van onder andere Tristan Wallet en Quentin Oliekan misten net het doel zodat Roda’46 de Huizenaren in leven hield. Ook na rust ging Roda’46 vrolijk verder met aanvallen. En weer waren er verschillende kansen om de voorsprong uit te bouwen. Maar omdat Roda’46 nog steeds een voorsprong had en Huizen eigenlijk weinig in te brengen had, leek er geen vuiltje aan de lucht. Het gemis van de topscorer Nigel van Zelst, die niet geheel fit was en niet kon starten, liet zich duidelijk voelen. De spits die zo goed op dreef was de laatste weken, had wellicht eerder voor de beslissing kunnen zorgen. Toen Huizen in de tweede helft ook nog met tien man verder moest, leek Roda’46 toch de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Heel zuur dat het vlak voor tijd toch nog mis ging. Een schot op de paal van Huizen, werd in de rebound binnen getikt: 1-1. Waar Roda’46 in de thuiswedstrijd gelukkig was met een punt, was het nu Huizen dat het geluk aan hun kant had. Ondanks het puntenverlies blijft Roda’46 wel bovenaan staan in de tweede periode. Komende zaterdag wacht koploper WV-HEDW, dat momenteel op 6 punten staat. Een zeer belangrijke wedstrijd waarbij onze jongens alle steun nodig hebben. We rekenen op een gezellig vol Buiningpark! Aanvang: 15.00 uur

Onderstaand de verslagen uit het AD en Gooi & Eemlander van maandag 3 februari 2020