Zuidvogels wint van Roda’46 Zat1

Ondanks twee doelpunten van Mano Bakkenes verloor Roda’46 afgelopen zaterdag van Zuidvogels.

Roda ’46 begon goed. Een kopbal van Menno Majolee ging rakelings over het doel. Maar even later was het al 0-1 door een doelpunt van Quincy van Waveren, na een mooie combinatie.

Roda’46 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot veel gevaarlijke kansen kwam de thuisclub niet. Tot vlak voor rust toen Mano Bakkenes na een pass van Tristan Wallet de 1-1 aantekende.

Ook in de tweede helft scoorde Zuidvogels snel. Doelman Daan Broere werd verslagen door een kopbal van Youri van Kommer, 1-2. Vijf minuten later was het weer raak voor Zuidvogels. Een kopbal van Huib van Eijnsbergen betekende 1-3.

Roda’46 zocht de aanval en de ploeg uit Huizen werd teruggedrongen. Na 80 minuten was het opnieuw Mano Bakkenes die met een mooie geplaatste schuiver de aansluitingstreffer maakte, 2-3.

Nog feller ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. Dat leek zich uit te betalen, want er werd  gescoord, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Roda’46 bleef drukken, met als gevolg dat Zuidvogels een paar keer razendsnel uit kon komen. In de 83e minuut lukte dat de Huizenaars weer, waardoor Steef Menken een overtreding moest maken. Dat was zijn tweede gele kaart en dus kon hij de kleedkamer opzoeken.
De toegekende vrije trap werd door Van Eijnsbergen ingeschoten, 2-4.

Hoewel Roda ’46  verloor van hoogvlieger Zuidvogels kan brigade van Kooijman terugkijken op een goede wedstrijd.