Zuur gelijkspel tegen FC De Bilt

Roda verliest 2 punten in hectische slotfase

Toen Nigel van Zelst in de 88e minuut 2-1 maakte en Roda met een man meer op het veld stond, leken afgelopen zaterdag de drie punten weer bijgeschreven te kunnen worden. Helaas ging het in blessuretijd toch mis. Rood voor keeper Daan Broere, noodgedwongen een speler op goal en na de benutte penalty een 2-2 eindstand tussen Roda en De Bilt. Sowieso een domper, maar het grootste verlies was de zware blessure van Viggo Koeleman (foto), die er waarschijnlijk maanden uit zal zijn.

Hoewel De Bilt in de vijfde minuut al een kans kreeg, was het in de eerste helft vooral Roda dat de bal had. Ondanks het balbezit werden er weinig kansen afgedwongen, wat mede te wijten was aan het defensieve en bij vlagen hard spelende De Bilt. Trainer Kooijman: “We kunnen duidelijk beter. Hoewel we meer balbezit hadden, deden we hier te weinig mee. In de tweede helft deden we dit wel wat beter, waardoor we ook meer kansen afdwongen.” De wedstrijd leek naar een 0-0 ruststand toe te kabbelen, maar opeens was daar een minuut voor tijd De Bilt. Een schot op goal werd nog gepareerd door keeper Broere, maar in de rebound schoot Robin Noteboom van De Bilt raak. Een zure 0-1 vlak voor rust.

Ook na rust bleef Roda de bovenliggende partij, maar net als in de eerste helft leidde dit tot (te) weinig kansen. In de 72e minuut een forse tackle op David, die goed speelde voor de afwezige Oscar Cardoze. Een terechte rode kaart voor De Bilt, dat met tien man verder moet. Trainer Kooijman wisselt Jamal voor Quentin en Tristan komt erin voor Gilbert. Met elf tegen tien gaat Roda op zoek naar de gelijkmaker. Helaas moet David vijf minuten na de overtreding toch het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Viggo Koeleman. Slechts één minuut later lijkt het zijn dag te worden. Uit een corner van Nigel kopt hij in de 78e minuut de verdiende 1-1 binnen. Nog ruim tien minuten te gaan en met 11 tegen 10 lijkt een overwinning mogelijk. Er komen inderdaad kansen, maar de 2-1 blijft uit. Dan slaat het noodlot toe. Bij een ‘botsing’ waarbij geen bal in de buurt is, ligt Viggo opeens op de grond en moet met een zware blessure het veld verlaten. Kuitbeen gebroken, scheur in het enkelbot en enkelbanden verrekt is de eerste prognose. Waarschijnlijk is Viggo er maanden uit. We wensen hem uiteraard veel succes met zijn herstel! Omdat er al drie keer is gewisseld, moet ook Roda nu met tien man verder. Maar ook met 10 tegen 10 gaat Roda op zoek naar de winst. In de 88e minuut lijkt het te gebeuren. Uit een goede voorzet van Rida, maakt Nigel de 2-1! Feest aan Roda-zijde, maar nog een paar minuten te gaan. In blessuretijd gaat het toch fout. Een ingooi van Rida op keeper Daan wordt door de keeper gemist en hij kan niet anders dan de tegenstander vast houden. Rood en een penalty voor De Bilt. Omdat er al drie keer is gewisseld, moet Stefan op goal en is kansloos bij de penalty: 2-2. Het venijn zat hem vandaag duidelijk in de staart. Een blessure voor David, een zware blessure voor Viggo en ongetwijfeld een schorsing voor Daan. Extra zuur is het omdat juist volgende week de zware uitwedstrijd bij koploper Scherpenzeel op het programma staat. Aanvang is 14.30 en Roda heeft uw steun langs de lijn hard nodig!