Zwaluwen’30 bezorgt Roda tweede nederlaag

Roda’46– Zwaluwen’30 1-5

Het was alweer even geleden dat Roda Zaterdag 1 een nederlaag leed. Tot afgelopen zaterdag verloor de ploeg van trainer Romp zelfs maar één keer. Dit keer was er echter weinig tegen in te brengen. De gasten uit Hoorn domineerden het grootste deel van de wedstrijd en wonnen verdiend met 1-5.

De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop had een lekkere driepunter moeten worden waarmee de eerste helft van het seizoen uitstekend kon worden afgesloten. Maar op het koude Burgemeester Buining Sportpark bleek al snel dat het een moeilijke middag zou worden. Al in de tweede minuut zag Zwaluwen-speler Joey Papamelodias keeper Bas van den Hoek wat ver voor zijn goal staan en schoot de bal van grote afstand prachtig binnen: 0-1. Zwaluwen bleef de hele wedstrijd goed druk zetten op de ploeg van Roda’46, die hier moeilijk onderuit kon voetballen. In de 20e minuut kreeg Roda een vrije kopkans, maar dat was eigenlijk een van de weinige echte wapenfeiten in de eerste helft. De gasten deden het beter. Zes minuten voor rust kon hun spits na een harde voorzet van de zijkant goed voor zijn man komen en de 0-2 binnentikken.

Hoewel Roda dit jaar al meerdere malen de boel kon rechtzetten in de tweede helft, lijkt er aan het spelbeeld niet heel veel te veranderen. Het wordt zelfs nog erger als spits Joep Rive van Zwaluwen zijn tweede van de middag laat aantekenen. In de 53e minuut schiet hij de bal fraai in de linkerbovenhoek: 0-3, wedstrijd gespeeld. Tien minuten later wordt het zelfs 0-4. Roda krijgt hierna enkele kansen, raakt ook de paal, maar er wordt niet gescoord. Pas in de 77e minuut doet Roda wat terug. Nigel van Zelst schiet een toegekende vrije trap fraai binnen en brengt de 1-4 op het bord. Het blijkt een eretreffer, want Zwaluwen maakt vlak voor tijd zelfs nog de 1-5.

Verwend als we dit seizoen als Roda-supporters zijn, hadden weinigen dit verwacht. Maar in het eerste jaar terug in de eerste klasse doet ons eerste het boven verwachting goed. Romp leed met zijn team slechts twee nederlagen, won bijvoorbeeld als enige van koploper ARC en vermaakte vooral het publiek met fris voetbal. De huidige vierde plaats in deze sterke 1e klasse is dan ook een uitstekende prestatie van deze jonge ploeg. Als onverwacht toetje werd zelfs de eerste periode binnengehaald. We kijken dan ook vol vertrouwen uit naar de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd in 2019 is uit bij CSW in Wilnis. Aanvang: 14.30.