29-09-2020: Strengere maatregelen i.v.m. Corona


Wij moeten een stap terug doen, het aantal Covid-19 besmettingen is sterk aan het toenemen.

Het zal niemand ontgaan zijn maar de Rijksoverheid heeft een strengere maatregelen afgekondigd.

Specifiek voor de sportverenigingen geldt:

- Sportkantines zijn gesloten
- Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek.

De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

Dit bovenstaande vertalen wij, het Algemeen Bestuur van Roda'46 en de verschillende commissies, naar de volgende maatregelen:

- Bezoek van leden, ouders, verzorgers of toeschouwers aan de wedstrijden is niet meer toegestaan.

- Op wedstrijddagen zal er toezicht zijn bij de ingang van het terrein. Er wordt vooral gecontroleerd of degenen die het terrein betreden inderdaad spelers en/of begeleiding zijn van de teams die op het wedstrijdprogramma staan.


Onder begeleiding wordt verstaan:

- trainers, coaches, elftalleider,

- ouders ter ondersteuning organisatie wedstrijden jeugd O8 t/m O12 - scheidsrechter, grensrechters - benodigde chauffeurs bij uitwedstrijden van jeugdspelers

- Van de bezoekende teams aan Roda’46 mogen per team 8 begeleiders (dus incl. chauffeurs) aanwezig zijn op onze accommodatie.

- Van de thuisspelende teams mogen er per team maximaal 5 begeleiders aanwezig zijn op onze accommodatie.

- (Club)scheidsrechters (en hun begeleiders) zijn welkom op onze accommodatie.

- Scouts worden niet toegelaten op de accommodatie.

- Commissieleden is het toegestaan om aanwezig te zijn om de organisatie en coördinatie van de trainingen, wedstrijden en het zijn van aanspreekpunt te kunnen invullen.

- De maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte voor jongeren van 13 jaar is 4 personen. Dus ook voor en na het sporten.

- Zowel voor thuisteams als bezoekende teams is geen kleedkamer beschikbaar. Er kan ook niet gedoucht worden bij Roda'46.

- Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij dienen de sportaccommodatie na de sportactiviteit direct te verlaten.

- De kantine en de kleedkamers zijn gesloten (toiletten zijn wel toegankelijk).

- Gebruik van de kantine voor verenigingsactiviteiten op niet wedstrijddagen in overleg met secretaris Algemeen Bestuur (secretaris@roda46.nl)

- De kledingwinkel is op afspraak geopend. (teamkleding@roda46.nl)

- Toegang tot het materiaalhok door maximaal 1 persoon per team met inachtneming van de 1.5 meter regel.

- Verzamelen van de teams kan niet op de accommodatie bij Roda’46. Alternatief is de parkeerplaats mits de 1.5 meter hier ook gehandhaafd wordt.

- De specifieke wijzigingen voor de mini’s en kiddy’s zijn inmiddels met de ouders gecommuniceerd. Voor vragen minikiddy@roda46.nl

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken.

Wij vragen iedereen om de schouders eronder te zetten. Dit in de vorm van extra handen om de maatregelen te kunnen handhaven, dan wel in het strikt naleven van de maatregelen. Alles om gezamenlijk te voorkomen dat over drie weken nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn om het Covid-19 virus onder controle te krijgen.

Mocht je nog vragen hebben dan is het ook mogelijk om op onderstaande links hier meer over te lezen.

https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

https://www.voetbal.nl/nieuws/1481/coronavragen

Houd er rekening mee dat de maatregelen per vereniging kunnen verschillen. Controleer de website van de vereniging voor de laatste stand van zaken

Blijft niets anders over dan om dit bericht af te sluiten met de zinnen die wij eerder hebben gebruikt, met een extra toevoeging.

Wij hopen dat de komende weken iedereen gezond blijft en wij de komende tijd kunnen blijven genieten van een mooie partij voetbal bij onze vereniging.

Alleen dat gaat niet meer vanzelf en zonder inspanningen van een ieder bij onze vereniging.

 

Het Algemeen Bestuur van Roda’46 Leusden.