Bericht van het Algemeen Bestuur


Leden, ouders en verzorgers van Roda’46 Leusden

De wereld staat even stil. Al onze aandacht en energie hebben wij als, maatschappij, nodig om de uitbraak van dit verschrikkelijke virus een halt toe te roepen. Sinds 16 maart 2020 zijn allerlei maatregelen van kracht om hier invulling aan te geven. Dit heeft grote gevolgen voor iedereen en ook voor Roda’46 Leusden.


Seizoen 2019/2020 is ten einde

Na de beslissing van de overheid om tot en met 28 april 2020 de huidige maatregelen te handhaven reageerde de KNVB onmiddellijk.

De KNVB heeft besloten om de competities voor het volledige amateur voetbal te beëindigen. Dit seizoen geen kampioenen of degradanten.

Het seizoen 2020/2021 start zoals het seizoen 2019/2020 is gestart.
Met dien verstande dat iedereen wel in bij hem behorende leeftijdscategorie ingedeeld gaat worden. Een uniek en ingrijpend besluit.

Een besluit dat onderstreept dat de gezondheid van een ieder het allerbelangrijkste is op dit moment.


Gevolgen

De eerste reactie is mogelijk de teleurstelling van het missen van de wedstrijden, de trainingen en het plezier van het gezamenlijk sport bedrijven. Helaas maar zoals eerder gezegd, gezond blijven is nu veel belangrijker.


Activiteiten

Naast teleurstellingen heeft dit directe gevolgen voor onze vereniging.
Het complex blijft in elk geval nog gesloten tot en met 28 april.

Activiteiten zoals Internationaal 35+ toernooi, Youngstarstoernooi en de Reus van Leus, staan op losse schroeven. De organisatoren zullen hier een beslissing over gaan nemen.

Het Internationaal 35+ toernooi is inmiddels afgezegd.


Financiën

De inning van de achterstallige contributie voor het seizoen 2019/2020 zal dan ook door gaan. Dit ondanks het ontbreken van activiteiten bij onze vereniging. Als vereniging kunnen wij niet zonder deze inkomsten.

Het verlies van de inkomsten uit de horeca activiteiten heeft direct invloed op onze financiële situatie. Op dit moment zien wij geen mogelijkheden om dit later in het seizoen in te halen. Wij stevenen af op een stevig negatief financieel resultaat voor de komende maanden. Hoe groot dit verlies gaat zijn is nu nog niet volledig duidelijk. Maar het gaat een grote impact hebben op onze financiële situatie.

 
Uitgaven en kosten

Om het verwachte verlies op te kunnen vangen moeten wij onze kosten en uitgaven minimaliseren. Spreekwoordelijk, moeten wij als vereniging de broekriem gaan aanhalen.

Op meerdere manieren gaan wij de uitgaven en de kosten aanpassen. Wij gaan in gesprek met onze leveranciers en de gemeente Leusden om hier de mogelijkheden te onderzoeken. Wij gaan aanspraak proberen te maken op de noodmaatregelen die door de overheid worden aangeboden voor sport verenigingen. De betalingen aan de KNVB worden door de KNVB voor de resterende maanden stop gezet.


Vrijwilligersvergoeding/spelersvergoeding

Ondanks dit alles zijn wij genoodzaakt om de uitgaven nog verder te beperken. Een vervelende beslissing maar op dit moment een beslissing waar wij niet onder uit kunnen.

De vrijwilligersvergoedingen en de spelersvergoedingen in April, Mei en Juni zullen niet worden uitbetaald.

Een vervelende beslissing die voor een ieder, die het aangaat, een ander impact gaat hebben. Ondanks dit zien wij ons genoodzaakt om dit te doen. Veel andere keuzes hebben wij niet om de kosten en uitgaven te beperken.

In de komende weken verwachten wij meer duidelijkheid te krijgen over de precieze financiële consequenties en de verder gevolgen van de maatregelen. Wanneer wij hier meer duidelijkheid over hebben delen wij dit met jullie.

Wij hopen dat de komende maanden iedereen gezond blijft en wij snel weer kunnen genieten van een mooie partij voetbal bij onze vereniging.

 

Het Algemeen Bestuur van Roda’46 Leusden