Competities Senioren A-cat worden uitgespeeld


De KNVB heeft besloten om de opzet van de A-categorie senioren niet aan te passen en de competities volledig uit te spelen, inclusief de nacompetitie. De herstart is op 5 en 6 februari met een aantal inhaalwedstrijden uit de eerste competitiehelft. Halverwege maart volgt de tweede competitiehelft.

Bij dit besluit wordt bewust een risico genomen. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen kan het bestuur van de KNVB alsnog ingrijpen. Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.

Risico inperken
Er is een aantal nieuwe regels. Een team in de categorie A (jeugd en senioren) mag na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel vanwege corona wordt door de KNVB beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.

Voor een midweekse wedstrijd dient de thuisspelende vereniging zorg te dragen voor een goedgekeurd speelveld (met lichtinstallatie). Als een grasveld niet bespeelbaar is dan moet op een kunstgrasveld worden gevoetbald als de club daarover beschikt. De wedstrijd dient gespeeld te worden op of voor de door de KNVB aangegeven datum.