Genieten bij de Reus van Leus


De Reus van Leus wordt steeds meer een echt familietoernooi. Elk jaar doen er steeds meer kinderen mee aan de unieke afsluiting van het voetbalseizoen. Van spelers uit het eerste elftallen tot peuters spelen samen met en tegen elkaar.

Ook dit jaar was het genieten tijdens de Reus van Leus. Het was een heerlijk toernooi. De sfeer was uitstekend. Met temperaturen van boven de 25 graden hadden we zaterdag 17 juni een warme editie van de Reus van Leus.

Gelukkig had de organisatie gezorgd parasols en een sproeier. Er was gratis fruit en ijsman Fyn Ys was aanwezig. Kortom, het was uitstekend  toeven bij Roda’46.

78 teams hadden zich ingeschreven. Bijna 700 deelnemers bevolkten de hete kunstgrasvelden. Tel daar nog bij de vele toeschouwers en belangstellenden en  je begrijpt dat het gezellig druk was op het Burgemeester Buiningpark.

Op het springkussen vermaakten de kinderen zich opperbest. Ook konden ze zich laten schminken door een echte kunstenares. In de pauze was er kinderdisco, verzorgd door Boukje en Samara.

De gratis poffertjes vonden gretig aftrek. Meer dan 80 liter beslag, tien liter zonnebloemolie, diverse pakjes roomboter en vele bussen poedersuiker (alles beschikbaar gesteld door Jumbo Wahle) werden gebruikt om de vele duizenden poffertjes te bakken.
Ook het gratis fruit van www.fruit-bestellen.nl was de hele dag een groot succes. De beweeg-detective versierde het fruit en zorgde dat de deelnemers gezond bezig waren.

Het toernooi werd op een schitterende manier afgesloten door de DJ’s. Goede en leuke muziek maakten het extra gezellig.

Natuurlijk was het voetbal het belangrijkste. Soms fanatiek, maar meest ludiek, sportief en erg leuk.  De meeste teams kwamen echt voor de lol. De uitslagen waren niet belangrijk. Sportiviteit en plezier waren dat wel.

The Goaldiggers Ladies werden verkozen tot mooiste verklede ploeg. Het sportiefste team was “de matige makkers”. Het oudste talent was Marlene Rommes.  De eerste prijs, het bekertje met inscriptie van alle winnaars ooit, was voor “Heense Molenweg 23”.

We bedanken Roda’46, vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers, enz. voor hun gezelligheid en sportiviteit. Het was geweldig. We kijken nu al uit naar volgend jaar..

Bekijk hieronder de prachtige foto’s. Ze geven een mooie impressie van het evenement. Ze zijn gemaakt door Frits van Ginneken.