Heerlijke Reus van Leus


Wat was het weer genieten tijdens de Reus van Leus. Het was een heerlijk toernooi. Er was geen wanklank. De sfeer was uitstekend. Met temperaturen van tegen de 30 graden beleefden we zaterdag 18 juni een warme editie van de Reus van Leus.

Gelukkig had de organisatie gezorgd parasols en een sproeier. Er was gratis fruit en de ijsman was aanwezig. Kortom, het was goed toeven bij Roda’46.

Aan de 30e editie 30e editie van de Reus van Leus namen veel kinderen deel. Hierdoor wordt het steeds meer een echt familietoernooi.

Het was volle bak wat betreft het aantal ingeschreven teams. Meer dan 600 deelnemers bevolkten de hete kunstgrasvelden. Tel daar nog bij de vele toeschouwers en belangstellenden en  je begrijpt dat het gezellig druk was op het Burgemeester Buiningpark.

Op het springkussen vermaakten de kinderen zich opperbest. Ook konden ze zich laten schminken door een echte kunstenares.

De gratis poffertjes vonden weer gretig aftrek. Meer dan 80 liter beslag, tien liter zonnebloemolie, diverse pakjes roomboter en vele bussen poedersuiker (alles beschikbaar gesteld door Jumbo Wahle) werden gebruikt om de vele duizenden poffertjes te bakken.
Ook het gratis fruit (van www.fruit-bestellen.nl) was de hele dag een groot succes.

Het toernooi werd op een schitterende manier afgesloten door de DJ’s. Goede en leuke muziek maakten het extra gezellig.

Natuurlijk was het voetbal het belangrijkste. Soms fanatiek, maar meest ludiek, sportief en erg leuk.  Lieke Margermans was met haar zeventig jaar de oudste deelneemster aan het toernooi (dat is overigens niet te zien). Zij ontving de prijs van “grootste oudste talent”. De jongste speler was Jayden Lindenberg.

“The fel and the furious” werd uitgeroepen tot mooist verklede ploeg. “De Pachters” hadden de leukste teamfoto en “de Jonghe Jansjes” hadden het mooiste spandoek. Sportiefste ploeg was “Oranje Tijgers”. De poedelprijs werd gewonnen door “Zibbies”. De eerste prijs, het bekertje met inscriptie van alle winnaars ooit, was voor “SNO Leusden”.

De meeste teams kwamen echt voor de lol. De uitslagen waren niet belangrijk. Sportiviteit en plezier waren dat wel.

We bedanken Roda’46, vrijwilligers, deelnemers, toeschouwers, enz. voor hun gezelligheid en sportiviteit. Het was geweldig. We kijken nu al uit naar volgend jaar..

Bekijk de prachtige foto’s. Ze geven een mooie impressie van het evenement. Ze zijn gemaakt door Frits van Ginneken.