Het voetballeven komt weer op gang


Nu de zomervakanties ten einde gaan lopen en diverse teams de voorbereidingen zijn gestart moeten er ook enkele afspraken worden gemaakt hoe om te gaan met de maatregelen in het kader van Corona.

Voorzichtigheid blijft het motto voor alle voetballers, leiders, trainers, vrijwilligers en bezoekers. Van een ieder wordt verwacht dat zij de maatregelen respecteren zoals zijn bepaald door de Overheid. Velen zijn het met deze maatregelen eens, velen ook niet, maar de verantwoordelijkheid voor elkaar dient de hoogste prioriteit te hebben.

Elkaar weer ontmoeten na zoveel maanden zonder voetballen zal voor veel mensen belangrijk zijn. En uiteindelijk is dat ook de functie van een vereniging samen zijn, samen leuke dingen doen. Onder het genot van een drankje en hapje en genieten.

 

“Nieuwe” normaal

Ook al is het nog hoog zomer met extreme temperaturen. De komende weken is er weer volop gelegenheid tot trainen en staan er al enkele oefenwedstrijden op het programma. De laatste stand van zaken hierover is te vinden op de website of in de app Voetbal.nl.

Vanaf maandag 24 augustus 2020 gaat het reguliere trainingsschema in. Voor alle A- en B-categorie teams is er dus gelegenheid om te trainen. Op zaterdag 29 augustus 2020 zijn al de 1e bekerwedstrijden vastgesteld.

Als toetje van het vorig seizoen speelt de Zaterdag 1 op 29 augustus 2020 om 17.00 uur een wedstrijd in het grote KNVB TOTO bekertoernooi. Tegenstander is zondag 3e Divisie club ADO ’20 ui Heemskerk. Houdt de website in de gaten voor de berichtgeving over toegang.

Ondanks dat het lijkt alsof wij “gewoon” gaan starten, zullen wij ons aan gestelde regels van de landelijke en lokale overheid moeten blijven houden. “ Het Nieuwe Normaal.” zal de komende maanden binnen onze vereniging het uitgangspunt blijven. Dit vraagt van ons allemaal begrip en commitment. Het geeft ook allerlei uitdagingen.

 

Uitdaging op 1,5 meter afstand

De coronamaatregelen!!

De meningen hierover zijn verdeelt in de maatschappij. Echter voor onze vereniging zijn deze maatregelen een voorwaarden om met zijn allen te kunnen blijven sporten. Een mogelijk straf kan zijn dat het park weer gesloten wordt als wij niet voldoen aan de maatregelen.

Wij hebben als Roda ’46 ons dus te houden aan deze maatregelen. En dat levert zeker op de wedstrijddagen zaterdag en zondag heel veel uitdagingen op.

De eerste echte test is zaterdag 29 augustus: tegen ADO ’20. Er worden aanpassingen gedaan aan de kantine en het sportpark om de maatregelen te kunnen uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn, geregistreerde toegang, aanwijzingen langs de velden voor 1,5 meter, beperking m.b.t. zitplaatsen op de tribune. Alles om de 1,5 meter te kunnen waarborgen.

De kantine is hierop inmiddels ingericht. Er is een routing aangebracht. Bar en snackhoek zijn gescheiden van elkaar met ieder een eigen ingang. Vooralsnog kan in de kantine alleen de drankjes worden besteld afrekenen (natuurlijk cashless / pinnen) en afhalen.

De zitplaatsen binnen zijn voorlopig niet beschikbaar Heel concreet, uw drankje en hapje buiten nuttigen met in acht neming van de 1,5 meter. U zult zien dat ook dit heel gezellig kan zijn.

Wij verwachten dat iedereen zich zal houden aan de 1,5 meter afstand! 

Om te voorkomen dat we als vereniging worden gedwongen tot sluiting van de kantine en/of voetbalpark.

Voetbalplezier

Het belangrijkste is dat er weer trainingen zijn en wedstrijden gespeeld worden waar iedereen van kan genieten. Zijn de resultaten goed dan kunnen we op gepaste wijze juichen.

De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht in onze maatschappij:

  • heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak uw handen;
  • werk zoveel mogelijk thuis;
  • vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Algemeen Bestuur Roda ’46 wenst u nog een paar mooie weken zomer en een sportief en succesvol seizoen!

 

Algemeen Bestuur Roda ’46
12 augustus 2020.