Op weg naar een Rookvrije Generatie


RODA 46 is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Vanaf 1 oktober 2018 ondersteunt Roda 46 de landelijke actie Op weg naar een rookvrij sportterrein. In Leusden wordt hiertoe de 1e aanzet gedaan vanuit Leusden Fit.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt RODA 46 iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

In de maand oktober 2018 houdt RODA 46 een pilot project. Op de zaterdagen tussen 08.00 en 13.00 uur langs de velden en voor de kantine rookvrij te zijn. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

* Youtube Kanaal Rookvrije Generatie https://www.youtube.com/channel/UCW_pbyhTj_t5s0gCQM4oMwg/videos?disable_polymer=1

Bekijk de flyer Op weg naar een Rookvrije Generatie