Pakketten voor vluchtelingenkinderen uit Oekraine gereed gemaakt bij Roda’46


Roda’46 heeft graag ruimte beschikbaar gesteld aan de Stichting My Book Buddy. In de sponsorruimte werden pakketten samengesteld voor vluchtelingenkinderen uit Oekraïne. In de pakketten zat onder meer een woordenboek met plaatjes. Waardoor de nieuwkomers zodat de nieuwkomers gemakkelijk woorden in het Nederlands kunnen leren.

De Leusdense Cathy Spierenburg, initiatiefneemster van dit project en bestuurder van de Stichting My Book Buddy: ,,In 2015/2016 hebben we voor Syrische vluchtelingen achtduizend woordenboeken kunnen verspreiden en dit product voorzag écht in een behoefte. Het lag dus voor de hand de kinderen uit Oekraïne eveneens te verwelkomen met een woordenboek dat hun eigendom wordt en waar ze veel plezier aan beleven.”

Binnen een week werden tweeduizend pakketten aangevraagd die bestaan uit een tasje, een woordenboek, een schrift en een potlood. Bij Roda’46 werden de pakketten samengesteld en verzendklaar gemaakt. In de sponsorruimte verzamelden zich jonge voetballertjes met enthousiaste ouders om in recordtijd in te pakken zodat de vluchtelingen snel kunnen uitkijken naar het pakket.

Voor meer informatie: www.mybookbuddy.nl/projecten of info@mybookbuddy.nl.