Roda ’46 zoekt voorzitter: ‘We komen onvoldoende toe aan de toekomstige zaken’


LEUSDEN - Iedere zaterdag was en is er onderling voetbal voor de jeugd bij Roda ’46. Ook terwijl er allerlei restricties gelden vanwege de coronapandemie blijft de vereniging voetbalactiviteiten organiseren. Een typerende levendigheid voor de voetbalclub.

Het sporten wordt afgelopen zaterdagmorgen even onderbroken door een stevige bui. De teams van Roda’46 zijn op het veld aan het trainen, maar met enorme hagelstenen is voetballen even geen aardigheid aan. Schuilen in de kantine kan helaas niet dus de tribune biedt uitkomst. „Iedere zaterdag zijn we er voor de jeugd. En gelukkig is het binnenkort ook voor de senioren weer mogelijk te voetballen. Alleen in kleine groepjes, maar toch,” zegt Sander Kooy opgetogen.

Als secretaris van de de voetbalvereniging met 1.400 spelende, en nog 200 niet-spelende, leden weet hij welke zaken er lopen. „We hebben natuurlijk ook even helemaal stilgelegen, maar de vereniging rijdt als een trein. We hebben commissies voor de zaterdag, zondag, jeugd en dames en die hebben onmiddellijk de draad weer opgepakt met de mogelijkheden die er waren. Daar mogen we best trots op zijn.” Kooy is echt enthousiast terwijl het gesprek voor een deel ook gaat over de vacature die Roda’46 heeft.

Commissies hebben onmiddellijk de draad weer opgepakt binnen alle mogelijkheden

VOORZITTER
De commissiestructuur voor alle activiteiten en afdelingen zit goed in elkaar meent Kooy: „We hebben een verenigingsbestuur voor de structurele aansturing en daarnaast een dagelijks bestuur dat die commissies begeleidt. Dat werkt goed, alleen komen we onvoldoende toe aan de toekomstige zaken van de vereniging. We missen al anderhalf jaar een voorzitter. We willen echt heel graag in gesprek met een goede kandidaat over de invulling.”

VISIE
Roda’46 werkt met een strakke organisatie en heeft ook een duidelijke visie. „Het prestatievoetbal binnen de vereniging staat er anders in dan de recreatie-tak, maar we vinden het belangrijk dat iedereen met plezier voetbalt,” legt Kooy uit. En om die visie voor het dagelijks bestuur op gang te houden is een voorzitter wel noodzakelijk. „Er liggen ook zeker nog een aantal andere mooie doelen. De organisatie in de vereniging heeft veel potentie en kan in de toekomst nog veel meer vorm gegeven worden denkt Kooy: „Deze vereniging verdient meer. Een nieuwe voorzitter kan daar denk ik best wat mee. Ook naar buiten toe. We hebben goede contacten met bijvoorbeeld de gemeente, maar dat zouden we zelf nog kunnen verbeteren.”

TROUWE LEDEN
De voortgang is het afgelopen jaar goed geweest. Kooy: „We hebben trouwe leden. Dat heeft enorm geholpen. En ook van de gemeente hebben we veel steun ontvangen. Dat was ook noodzakelijk natuurlijk. De omzet van bijvoorbeeld de kantine ligt helemaal stil. Maar we kunnen gelukkig terugkijken op een positief verloop en ook voor dit jaar zijn we hoopvol.” Kooy wil daar zelf ook nog een poos aan mee blijven werken. „Ik voel me betrokken, maar ook mijn periode als secretaris dit seizoen loopt ten einde.” Roda ‘46 kan dus uitkijken naar nog meer nieuwe bestuursleden.

Arnoud J Spaaij
Leusder Krant 31-03-2021