Uit de bestuurskamer (juli 2018)


UIT DE BESTUURSKAMER

 

Het seizoen zit er weer op !

Traditioneel eindigen we het seizoen inmiddels met een aantal toernooien. De afsluiting van het seizoen was dit jaar voor Reus van Leus en de weken ervoor waren zowel YoungStars als het internationale 35+ toernooi fantastische toernooien met een hele goede organisatie en dito sfeer.

Bij deze wil ik de organisatoren nogmaals bedanken voor hun inzet en ook flexibiliteit. De speeldagen kalender van de KNVB en de nacompetities waren factoren die veroorzaakten dat er op het laatste moment nog allerlei wijzigingen moesten worden door gevoerd. Het maakt het organiseren van dit soort toernooien er niet makkelijker op. Als club kunnen we enorm trots zijn dat dit soort toernooien worden georganiseerd en zeker de manier waarop.

De speeldagenkalender voor komend voetbalseizoen biedt gelukkig ook weer ruimte voor het traditionele Internationale Jeugdtoernooi. Vele mensen vielen wellicht in een zwart gat tijdens de afgelopen Pinksteren zonder (buitenlandse) gasten over de vloer. Tijdens Pinksteren 2019 wordt dit toernooi dus wel weer georganiseerd, zet het vast in je agenda.

Zoals bekend zijn we volop bezig met de verbouwing van de kantine. Zaterdag 30 juni is er met de hulp van ongeveer 45 mensen de kantine volledig leeggehaald. De opkomst was zo goed dat we zelfs al wat werk, wat we eigenlijk door derden zouden laten doen, zelf konden doen. TOP ! Nogmaals dank voor alle hulp. De opbouw is inmiddels begonnen en de zaken lopen volgens plan. Nogmaals wil ik jullie steun vragen middels de crowdfunding. http://www.crowdfundingvoorclubs.nl/roda46. Als we allemaal een heel klein beetje doen, helpt dit de club echt enorm.

Aan het begin van het nieuwe seizoen gaan we ook weer verder met het NOC/NSF-project i.s.m. de Rabobank. Voor verschillende onderdelen van dit project zijn we nog altijd op zoek naar mensen. Dit is het moment om je bijdrage te leveren aan de toekomt van onze club. Voor de volgende 5 onderwerpen zoeken we nog mensen.

* Eenduidig technisch beleidsplan voor ieder lid.

* Een organisatiestructuur met heldere taken.

* Een gastvrije accommodatie

* Een herkenbare identiteit en cultuur

* Actieve communicatieplannen voor het binden en boeien van leden Meld je nu aan en mail naar secretaris@roda46.nl je naam en telefoonnummer en in het nieuwe seizoen nemen we contact met je op.

Het seizoen was er helaas ook één met een grote zwarte rand. In de maand juni kwam het bericht dat Koen Ritter op 17-jarige leeftijd is overleden. Koen is in de F-jes in wedstrijdverband bij Roda ’46 gaan voetballen. Zijn kwaliteiten vielen steeds meer op waarbij z’n wilskracht en mentaliteit kenmerkend waren. De C1 haalde Koen helaas net niet maar Koen bleef strijdbaar.

Twee jaar later zat Koen weer terug in de hoogste selectie, hij had zich teruggevochten en zijn doel bereikt. Kenmerkend voor Koen was het voor zijn kansen blijven strijden, zonder veel aandacht te vragen of op een negatieve wijze te reageren. Een voorbeeld voor veel mensen in de (voetbal) sport. Koen heeft bijna 2 jaar gevochten, zich sterk gehouden, en voor zijn kansen gestreden.

Uiteindelijk heeft hij deze wedstrijd niet kunnen winnen.

Ter nagedachtenis aan Koen hebben wij als Algemeen Bestuur besloten om een herdenkingsplek bij Roda ’46 te maken. Het kort geleden aangelegde pannaveld is voor ons DE plek waar we jeugdleden die ons ontvallen willen gedenken. Koen zal het eerste jeugdlid zijn die op deze manier herdacht wordt.

Tijdens de sessies met NOC/NSF kwam er naar voren dat de accommodatie bij Roda ’46 prima voor mekaar is. Dit komt mede doordat de 65+ ploeg iedere maandagmorgen met velen mensen ervoor zorgt dat de staat van de accommodatie perfect blijft. Er wordt geschilderd, met een blad blazer de rotzooi opgeruimd, de velden vrij van vuil gemaakt, onderhoud verricht aan de kleedkamers, het fietsenhok onkruidvrij gemaakt en nog veel meer. We staan daar met z’n allen niet zo vaak bij stil maar iedere maandagmorgen wordt er echt veel werk verricht.

Ik wil iedereen danken voor zijn inzet in het afgelopen seizoen en tevens een hele fijne vakantie wensen. Tot het nieuwe seizoen.

 

Namens het algemeen bestuur

Onno Schneiders
Algemeen voorzitter

 

accommodatiecommissie.jpg

De accommodatiecommissie is goud waard voor onze club