Warme, maar zeer gezellige Reus van Leus


Met temperaturen van tegen de 34 graden beleefden we zaterdag 29 juni een zeer warme editie van de Reus van Leus. In de zon liepen de temperaturen op tot boven de 40 graden. Gelukkig had de organisatie gezorgd voor voldoende schaduwplekken. Er stonden tenten waarin het goed toeven was. Bovendien was er rond het middaguur een pauze ingelast.

Opvallend was het grote aantal jonge kinderen dat deelnam aan de 29e editie van de Reus van Leus. Hierdoor wordt het steeds meer een echt familietoernooi, waaraan iedereen deel kan deelnemen. Het was weer volle bak wat betreft het aantal ingeschreven teams. Bijna 1.000 deelnemers bevolkten de hete speelvelden. Tel daar nog bij de vele toeschouwers en belangstellenden en  je begrijpt dat het gezellig druk was bij Roda’46.

De gratis poffertjes vonden weer gretig aftrek. Meer dan 80 liter beslag, tien liter zonnebloemolie, diverse pakjes roomboter en vele bussen poedersuiker (alles beschikbaar gesteld door Jumbo Leusden) werden gebruikt om de vele duizenden poffertjes te bakken.

Maar ook in de kantine werden goede zaken gedaan, evenals door Jacco’s waar het ijs weer heerlijk smaakte.

Er was een schitterende opblaas stormbaan. En Picnic had een leuk springkussen beschikbaar gesteld. Daar vermaakten de kinderen zich opperbest. Ook konden ze zich laten schminken door een echte kunstenares.

Natuurlijk was het voetbal het belangrijkste. Soms fanatiek, maar meest ludiek en erg gezellig. We hebben de schitterendste doelpunten gezien, geweldige panna’s en prachtige omhalen. De mooiste goal was waarschijnlijk van de vijfjarige Mees Visser, die dan ook de prijs van het grootste jonge talent kreeg.

Ina van Zwol, die dit jaar voor het eerst meedeed in de competitie bij de dames 30+ en daar de oudste is (dat is overigens niet te zien), ontving de prijs van “grootste oudste talent”.   

Sportiefste ploeg was “Ygrec's finest 2.0”. De poedelprijs werd gewonnen door “Roda’s legendes of tommorow”. De eerste prijs, het bekertje met inscriptie van alle winnaars ooit, was voor “De Bacheloortjes”.

De wedstrijd in de kwartfinale van de Oranje Leeuwinnen en Italie was zowel in de kantine als in de grote tent live te zien. Dat de Nederlandse vrouwen wonnen, verhoogde de sfeer nog meer.
“De Stemming” zorgde de hele dag voor muziek. Met hun show aan het einde van de dag zorgden zij voor een geweldig slot aan een mooie editie van de Reus van Leus.

We bedanken Roda’46, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers voor hun gezelligheid en sportiviteit. Het was geweldig.

De foto’s geven een prachtige impressie van het evenement. Ze zijn gemaakt door Frits van Ginneken.